Vad är en rund pelarbord?

July 2

En rund pelarbord är en cirkulär möbler pjäs som varierar i storlek beroende på om den används vid sidan eller framför en soffa eller för middagar. En enda kolumn, eller post, stödjer centrum piedestal tabeller, snarare att de fyra benen på andra bords stilar. I Mission-stil runda pelarbord, kan kilram läggas till mittbasen. Mitt posten som många av dessa typer av tabeller omfattar piedestaler, eller fötter, vid basen. Den pelarbord tros hittills från sent 1700-tal och elegant utseende i möblerna av dessa gånger.

Runda pelarbord varierar i stil från de utsökt snidade och detaljerade viktorianska typer till renare fodrad Mission bitar. En Colonial runda pelarbord har en trä-vänt mittstolpe, medan en Mission pjäs kan ha en rakare eller rutade mittspalten med bår bitar som stöd. De flesta andra typer av runda pelarbord har inte dessa rektangulära bårar eller stag stöd eller en öppen snarare än sluten mittstolpen som Mission designar ofta gör. Antik Victorian rund piedestal möbler kan vara så liten som ljus står och så stor som matbord.

Vissa piedestal-stil runt matbord har ett lagringsområde i det centrala stödet eller kolumn. Detta kan vara öppen eller stängd i design. Vissa människor tycker om att placera en korg av poster såsom servetter eller servettringar i lagringsutrymme. En annan funktion en runda pelarbord kan ha är en droppe löv. En droppe blad som sänks i ett runt bord skapar en halvcirkulär effekt och tillåter möbeln som skall placeras mot en vägg för att spara utrymme.

För inredningen stil som kallas shabby chic, är gamla runda pelarbord ofta vitmålade. Glansigt svart lackerade runda piedestal bordsskivor görs genom att skikta rockar finish. Den blanka, dramatisk look med denna typ av runda pelarbord gör det till ett idealiskt val för många moderna inrednings dekorer. Woods som vanligen används för rund piedestal sidan, kaffe och matbord inkluderar ek, valnöt, mahogny och körsbär; några möbelaffärer också sälja denna typ av tabellen oavslutade så att köparna kan avsluta dessa själva. Toppar Glas är ett populärt sätt att skydda skönheten i trä från fläckar, bucklor och repor.