Vad är Fig Condi?

December 14

Fig balsam är en hårkonditionerande produkt som innehåller fikon extrakt för att återfukta håret. Andra extrakt och ingredienser kan också ingå för att återfukta, lugna och vårdar håret och hårbotten. Fig balsam kan också innehålla ingredienser som har antibakteriella egenskaper. Några av dessa apparater fungerar även som leave-in behandlingar och rengöringsmedel, så att använda en produkt som denna kan innebära att inte använda schampo eller hår masker. Dessa balsam kan också hjälpa till att behandla torr hårbotten och mjäll.

De extrakt som används i fig balsam kan hjälpa till att återställa fukt till skadat och torrt hår. Den återfuktande effekt verkar vara fikon balsam främsta fördelen, och det kan återfuktar håret utan att lämna den känsla fet eller nedtyngd. Fig extrakt kan användas på alla hårtyper, men det tros vara mest fördelaktigt för hår som är tjockt, grovt, skadad, eller torr.

Andra ingredienser som finns i fikon balsam kan innefatta glycerin och cetylalkohol. Båda dessa ämnen är mjukgörande och kan hjälpa till att förtjocka balsam också. Mentol, rosmarin extrakt, ringblomma extrakt, och vildkörsbärsextrakt kan även inkluderas för att de lugnande och anti-inflammatoriska effekter. Fig balsam kan också innehålla ingredienser för att jämna och stärka håret, såsom pantenol och mandel glycerider.

Vissa fikon balsam kan användas som leave-in behandlingar, detangling behandlingar och rengöringsmedel. Vissa till och med använda den som rakning lotion. De lugnande, anti-bakteriella och fuktgivande egenskaper balsam kan gynna huden och minska hudirritation.

Inte alla fikon balsam luktar samma. Vissa har en behaglig doft på grund av den extra mentol. Om en fikon balsam innehåller mentol kan det också ge en kylande känsla, och kan lämna hårbotten känsla pirrig och cool. Detta kan inte vara en sensation att alla hittar trevliga, så du kanske vill undvika en balsam som innehåller mentol om du ogillar en kyl- eller stickande effekt.

Fig balsam kan också innehålla ingredienser som kan vara till hjälp vid behandling hårbotten problem eller irritation. Om du lider av mjäll, kan ingredienser såsom rosmarin, fågelbär, ringblomma, och mentol minska inflammation och motverka den klåda och avflagning av hårbotten. Sötmandelolja används också i vissa balsam, och detta kan hjälpa läkningsprocessen medan fuktgivande och närande hår och hårbotten.

  • Sötmandelolja används i vissa fikon balsam.
  • En flaska fig balsam.
  • Hel och skär fig.
  • Torkade fikon.
  • Figurerna växer på trädet.