Google Drops Page Rank för Bloggare Visar Text-Link Ads

August 28

I ett mycket kontroversiellt beslut 2007 Google tog den exempellösa drag att tappa sidrankning webbplatser som visade text-link-annonser. Det inte bara påverkar bloggare; stora nyheter webbplatser såsom Washington Post påverkades också.

Redan 2006 var det vanligt för annonsörer att köpa textlänkannonser på bloggar. Dessa kan vara i form av sponsrade inlägg, eller de kan vara enkla textlänkar i sidomenyn.

Annonsörer köpte textlänkar av två skäl: Links, naturligtvis, körde trafik till sina webbplatser, men de hjälpte också annonsör att få bättre rankning hos sökmotorerna. I själva verket, desto bättre din Google Page Rank, ju mer du kan ta betalt för en textlänk.

Googles Page Rank är reflekterande av vikten att företaget lägger på en webbplats i sina resultat för sökmotorn. En högre sidrankning skulle innebära att du i allmänhet verkar högre på resultatsidorna. Länkar från hög myndigheten webbplatser stärka upp sidrankning av webbplatsen är kopplade till.

Google motiverade att den inte ville betalda annonser som påverkar dess organiska resultat för sökmotorn, och innebar att fortsatt användning av textlänk reklam skulle bestraffas. Beslutet 2007 orsakade en stor uppståndelse och en hel del bitterhet, för om du ville behålla din position på Googles sökmotorernas sidor, var du tvungen att bli av med din text-link reklam.

Många trodde att Google orättvist tvingade folk att köpa Googles annonser snarare än annonser från andra förlag.

De drabbade webbplatser tvingades göra ett val - antingen förlorar sin text-link reklamintäkter, eller riskerar att hålla den på plats och kalla Googles bluff. Know Fler Medie blogg nätverk valde det senare. Storleken på deras nätverk och mängden text-link reklam de sålde skulle ha gjort det ett sexsiffrigt förlust månadsinkomst.

De gjorde inte riktigt tror att Google skulle innebära att mycket av en drastisk sanktion på deras kvalitet, väletablerade och pålitliga nätverk. Tyvärr vet mer Media förlorade gamble. Google släppte alla sina bloggar från sitt index, och nätverket förlorade miljontals sidvisningar natten. Utan att hög trafikvolym, Veta mer Media kunde inte sälja reklam längre - och gick i konkurs.