Vad är BarCamp?

November 30

BarCamp är en internationell organisation unconferences som fokuserar på Internet-teknik och kultur. Unconferences är kända för att vara demokratiskt köra, planeras av volontärer, gratis att delta, och deltagande i naturen. BarCamp är känt för att vara ett evenemang där nördar i alla former och storlekar kan undervisa, lära och utveckla nya idéer.

BarCamp fått sitt namn från Foo Camp. Bland programmerare, foo, bar, och baz är "ord" används ofta för att ta över platsen för ett ord - dessa kallas meta-syntaktiska variabler. Foo Camp startade 2005 som en årlig invite-only konferens värd teknik utgivare Tim O'Reilly. Som en reaktion på den utestängande händelsen, etablerade intresserade individer BarCamp. Nu fortsätter Foo Camp att hända varje år i San Francisco-området, medan BarCamp händer nästan varje helg i en annan del av världen. Till exempel, den första helgen i juni 2007 fanns BarCamps planeras i San Diego, CA, Seoul, Nordkorea, Sacramento, CA, Toronto, Ontario, och Raleigh, NC. Båda händelserna fortsätter att vara delaktig i naturen, men BarCamp låter alla intresserade att delta.

Barcamp deltagarna är olika, men det finns specifika intressen som binder dem samman. Använda Internet och ny teknik är alltid en stor tema, men vad ger BarCampers tillsammans är där det temat korsar till andra områden. Individer som använder Internet inte bara för företag utan även för konst, design, hobbies, teknik, miljöansvar, socialt ansvar, organisera och umgänge kommer att finna att det finns mycket att lära och lära på BarCamp. I vidaste mening, är alla som bygger eller använder internet en del av den kultur som driver BarCamp.

Den unconference-ness BarCamp är genomgripande. Varje händelse planeras separat av en ad hoc-grupp frivilliga lokala till det område som kommer att vara värd för evenemanget. Budget formuleras och sponsring söks för att betala för enkla måltider, internet och andra logistiska behov. Den första dagen av händelsen, kommer deltagarna registrerar, delta i en Meet-och-hälsar, och sedan schema sessionen att de kommer att moderera på en enorm tidtabell diagram i det gemensamma området. Detta schema kommer att fortsätta att förändras och växa som fler deltagare registrera och planera sina samtal. BarCamp har få regler, men den största är att alla förväntas bidra med något, vare sig det är planering, undervisning, eller kasta bort tomma pizzakartonger. För att lägga till erfarenheten, är BarCampers brukar uppmanas att bokstavligen läger över natten på plats.

För deltagarna är BarCamp ofta en engagerande, spännande upplevelse. Att hitta likasinnade nördar, lära sig nya saker, och bygga en bättre praxis alla slutresultat för att ha deltagit i en BarCamp. Den samverkande, lättsam atmosfär stöds ofta av en kagge öl eller flera flaskor vin, och deltagarna upptäcker att delta BarCamp innehar så många professionella fördelar, i nätverk och lära ny teknik, som sociala.