Förbättra din dators ljud med externa högtalare

July 12

PC har alltid kommit med en förskräcklig, interna högtalaren. Det gör fortfarande idag, men dessutom, de flesta datorer har en standard uppsättning stereohögtalare. Dessa högtalare är bra för grundläggande ljud, men datorn klarar av så mycket mer ljudkvalitet. Subwoofers och surroundljud, till exempel, kan öka din lyssnarupplevelse!

  • Subwoofer: En högtalarlåda avsedd för lågfrekventa ljud, som ger glans till basen i musik eller lägger tonvikten till ljudet i spel. Vanligtvis sitter subwoofern på golvet under din dator. Den ansluts direkt till datorns ljudutgången och stereohögtalarna kontakten i subwoofern.
  • Surroundljud: Flera högtalare placerade runt datorn. Denna tabell ger dig dina surroundljuds alternativ.
Omge Alternativ Sound Speaker
Surround Sound Version Högtalare Används
3,0 Vänster, Höger, Back Surround
4,0 Vänster, Höger, Surround Vänster, Surround Höger
4,1 Vänster, höger, surround vänster, surround höger, subwoofer
5,1 Vänster, höger, center, surround vänster, surround höger, subwoofer
6,1 Vänster, Höger, Center, Side Vänster, sida Höger, Back Surround, Subwoofer
7,1 Vänster, Höger, Center, Side Vänster, sida Höger, Surround Vänster, Surround Höger, Subwoofer
  • Hörlurar: Ett steg ner från traditionella stereohögtalare är att använda hörlurar. Bra hörlurar levereras med en volymkontroll och kanske en mute-knappen på samma tråd som ansluter hörlurarna till datorn.

    Bättre hörlurar levereras med en inbyggd mikrofon för online kommunikation samt spelande. Sådana hörlurar är ofta som headset. Hörlurar (eller headset) kontakten i konsolens hörlursuttag.

Kör dina högtalare elektriskt snarare än genom batterier. Om dina högtalare int € t komma med en nätadapter, kan du oftast köpa en.