Vad är ett löst blad Binder?

June 27

En lös blad bindemedel är en typ av bindemedel, eller bärbar, används främst för att hålla lösa blad sidor papper tillsammans. Dessa sidor är vanligtvis individuellt, inte bunden på något slags sätt, och ofta har tre hål stansade i dem för att medge användning av ett sådant bindemedel. Det sätt på vilket bindemedlet håller ihop sidorna kan dock variera beroende på det sätt på vilket bindemedlet är tillverkat och hur ofta sidorna kan behöva tas bort eller läggas till. En lös blad bindemedel kan även ha andra funktioner, till exempel ett fönster på omslaget och fickor inuti pärmen.

I allmänhet avser ett löst blad bindemedel typiskt till någon typ av bindemedel som syftar till att hålla samman ark av löst blad papper. Lösa blad papper är papper som är obunden, även om de ofta stansas med hål för att tillåta dem att bindas ihop om så önskas. Dessa sidor av papper kan fodrade eller ofodrad, men de är ofta med linjer för användning i skrift. Även tre hålat papper är ganska vanligt för användning med ett löst blad bindemedel, det finns andra hål format som kan användas med olika typer av bindemedel.

En lös blad bindemedel kan hålla de lösa blad sidor tillsammans på ett antal olika sätt, beroende på hur bindemedlet är tillverkat. En av de vanligaste typerna av bindemedel är ofta till som "en tre-ringspärm", som består av ett främre och bakre omslag och en rygg av olika bredder. Ovanpå detta ryggraden, är tre ringar anslutna som kan öppnas, så löst blad papper sätts in eller tas bort, och stängas igen för att hålla dem samman. En lös blad bindemedel kan också använda andra sätt att hålla papper i bindemedel, såsom metallstift som kan gå igenom två hål i papperet sedan böja för att säkra dem på plats, och klipp som kan hålla de sidor i ett bindemedel.

Olika funktioner kan erbjudas på ett löst blad bindemedel, oftast för att låta bindemedlet att användas bättre för presentationer eller rapporter. En av de vanligaste funktionerna på ett sådant bindemedel är införandet av en hylsa eller ett fönster på omslagen och pärmryggen, vilket möjliggör ett försättsblad och titelblad ska placeras för enklare identifiering av bindemedlet. En lös blad bindemedel kommer också ofta att utformas med en ficka på insidan av de främre och bakre omslag, vilket gör diverse papper eller kort som ska hållas i bindemedlet utan att stansa hål genom dem.