Hur väljer jag det bästa Chevre ost?

March 7

När du väljer chevre ost, är det viktigt att överväga vilken typ av ost, information om det producerande företaget, samt eventuella tillägg som kan förändra smaken. Det hjälper också till att tänka på hur osten kommer att användas; den ideala chevre, eller getost, för spridning på crostini får inte vara samma chevre brukade koka ihop en syrlig grillad ostsmörgås. Det kan också bidra till att smaka osten innan du köper, för att se till att konsistens och smak möter förväntningarna.

Chevre kommer i många former, storlekar och sorter. Medan de flesta människor är bekanta med mjuk getost, som säljs i stockar eller baljor, det finns också halvmjuk och åldrade hårda getostar också. Gouda och cheddar är båda typerna av hårdost som kan skapas med getmjölk istället för de mer välbekanta komjölk version, och kan ge en underbar variation i smak till dessa klassiska ostar. Åldrandet fördjupar och jämnar smaker av chevre samt ändra textur; en helt ny, mjuk getost blir mjuk, smulig och ganska syrlig, medan en äldre get cheddar kommer vanligtvis vara fast med en mild, men ändå märkbar, bita.

Välja den bästa chevre osten kan underlättas genom att veta något om odlaren. Några av de bästa chevre i världen kommer från lokala mejerier beslutsfattare med relativt små insatser. Dessa hantverkare kan snabbt kunna beskriva smakegenskaper hos varje typ av ost, hur den bäst införlivas recept, och även vilka specifika geten förutsatt mjölken. Jordbrukarna kan också svara på frågor om tillståndet av djuren, deras diet, och huruvida osten är skapad med ekologiska metoder och ingredienser. För dem som berörs om djurskydd eller miljömässiga hälsofrågor, kan tala direkt till cheese besvara viktiga frågor.

Inte alla chevre ost är lika; många innehåller olika smakämnen för att skapa en unik smak. Herbed getost kan komma belagd i en ljus växtbaserade skikt, eller införliva örter som oregano, basilika, eller gräslök hela osten. Viss getost kan komma med frukt eller nötter ingår, skapar en unik bredbar rätt eller frukost ost. För en vacker presentation, anser en chevre som har belagts i ätliga blommor, såsom krasse.

När du väljer mellan olika typer av chevre ost, kan det hjälpa att fundera på vad recept önskas. För sallader, pålägg, och dips, kan med hjälp av en mjuk chevre ost vara ett idealiskt val. Pastarätter, såsom lasagne, kan fungera bättre med en halvmjuk sort, som har bättre smältegenskaper. För en riktigt unik ostburgare, pizza, eller grillad ost, överväga att använda en fast getost, såsom getmjölk cheddar.

  • Kaviar aptitretare med krämig chevre och basilika.
  • Gouda, en typ av chevre.
  • Chevre.