Vad är HVAC Duct Rengöring?

April 19

Värmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC) system används för att värma och kyla luften i ett hem. Dessa system består av en ugn eller luftkonditioneringen, galler, register, diffusorer och ett nätverk av kanaler som transporterar luften i hela hemmet. Många husägare utnyttjar HVAC kanal städtjänster för att säkerställa de vägar som används för uppvärmning, kylning och ventilation luft är så rena som möjligt. Genom att rengöra dessa kanaler, kan man bidra till att minska luftföroreningar inomhus i hemmet och förbättra luftkvalitetsnivåer.

VVS kanal städföretag startar genom att inspektera hela operativsystemet att kontrollera smuts, damm, mögel och andra föroreningar. Dessa företag kan sedan ta bort dessa föroreningar som använder kraftfulla vakuum eller högeffektiv partikel luft (HEPA) dammsugning system. Företaget kan också använda en borste eller dammvippa, tillsammans med ett HEPA vakuum, för att få bort smuts eller mögel instängd i kanalerna. Vissa HVAC kanal städföretag kommer då att gälla kemiska behandlingar som syftar till att döda bakterier och förhindra mögel tillväxt.

Det finns ett antal potentiella fördelar som förknippas med kanalrengöring. Den främsta anledningen många husägare väljer att rengöra sina ledningar beror på hälsoproblem. Moldy eller smutsig kanal kan sprida föroreningar i hela hemmet. Andning detta förorenad luft kan leda till en rad hälsoproblem, speciellt för dem som redan lider av astma eller andra luftvägsbesvär. HVAC kanal rengöring kan också minska dammnivåerna, vilket gör det lättare att hålla hemmet ser ren.

Kanal rengöring kan också förbättra HVAC effektivitet, vilket resulterar i bättre prestanda. Luft kan färdas fritt genom kanalsystemet och operativsystem inte behöver arbeta så hårt för att driva ut damm och smuts. Detta inte bara kan betyda en längre livslängd för dessa system, men kan också minska energiförbrukningen. Lägre energianvändning kan ha en betydande inverkan på månatliga elräkningar, och är också en fördel för miljön.

Enligt US Environmental Protection Agency, inte bör betraktas HVAC kanal rengöring en rutinunderhållsåtgärd. I stället bör husägare allmänhet endast överväga kanal rengöring en nödvändighet när deras VVS-system visar synliga tecken på förorening. Dessa tecken kan inkludera mögeltillväxt, våt isolering i eller runt kanalerna, eller ett angrepp av gnagare eller insekter med kanalerna eller galler intag. Dessutom bör VVS-system som innehåller en ansamling av smuts, eller de som blåser synliga mängder damm eller skräp i hemmet inspekteras för rengöring.

  • Exteriör väggventil som leder till en VVS-system.
  • Kanal rengöring rensar kanalerna används i värme, kyla och ventilation av luft.
  • En ventilationsluckan som leder till en VVS-system.