Vad är en Fringe Tree?

August 2

Fringe träd, vetenskapliga namnet Chionanthus virginicus, är en lövfällande arter av små träd eller buske i Oleaceae, eller olivolja, familj. Detta träd är hemma i sydöstra USA och västerut till Oklahoma och Texas. Dessa träd sällan växa mer än 6 inches under en säsong. Indianer använde trädets torkade rötter och bark medicinskt.

Trädet är också känd som Grancy grå-skägg, gift aska, snödroppe träd, snowflower, och gubbens skägg. Den växer i US Department of Agriculture härdighet zoner tre till nio, vilket innebär att den lägsta temperaturen trädet tolererar är -35 ° Fahrenheit (-37,2 ° Celsius). Fringe träd föredrar ljus nyans till full sol. Träd planteras i full sol tenderar att ha ett större antal blommor. Även träden föredrar fuktig, väldränerad jord med en mycket sur starkt surt pH-nivå, kan de tolerera några torka.

Denna flera skaft träd varierar 12-20 fot (3,7-6 m) i både höjd och bredd. Luggen träd producerar doftande, rent vita blommor med frans-liknande kronblad från maj till juni. Blommorna växer i vippor, eller kluster, som är 4 till 10 inches (10-25 cm) lång. Dess bladverk är 3 till 8 inches (7,5-20 cm) lång och 1 till 4 inches (2,5-10 cm) bred. Under hösten, bladen gulnar och trädet producerar mörkblå frukt som lockar fåglar.

Luggen träd gör ett attraktivt tillägg till landskapsarkitektur. Dessa träd kan förökas genom ympning med en ask, men de flesta av dessa träd odlas från frö eftersom ympning är inte alltid lyckas. När planterade från frö tar det frans trädet ungefär två år att gro. De flesta kommersiella plantskolor kommer inte ta sig tid att propagera dessa träd. Trädgårdsmästare som vill växa en frans träd måste vara försiktiga så att andra snabbväxande växter som ligger i närheten inte tränga ut det.

Med undantag av skalan och kvalster, är frans trädet resistent mot skadedjur. Det kan utveckla bladfläck, stam kräfta, eller mjöldaggssjukdomar. Trädgårdsmästare kan bli av med skadedjur med en insekticid tvål gjord för användning på denna typ av träd. Att utrota mjöldagg och andra sjukdomar, bör alla infekterade grenar beskäras. Trädet bör vattnas på morgonen så att den har en chans att torka ut under dagen. Dessutom är sannolikheten för svamptillväxt minskade när trädet planteras i full sol på en plats som har gott om luftcirkulation.

De Choctaw indianerna använde trädets torkade bark och rötter som en behandling för inflammation. Tribes kokade barken och rötterna. Efter detta har de rötter och bark marken upp och göras till en pasta, som tillämpades på hudsår eller sår som ett grötomslag. En flytande tinktur togs för att behandla gallblåsan och leverproblem. Dagens herbalists använder frans trädet i mycket på samma sätt som choctawen gjorde.

  • Luggen trädet hör hemma i sydöstra USA och kan hittas så långt västerut som Oklahoma och Texas.