Vad är mammaledighet?

October 26

Mammaledighet är tiden man tar något före och / eller efter födelsen av ett barn att återhämta sig från födseln och att ta hand om det nya barnet. Människor kan också ta mammaledighet om de antar ett barn. Ofta i USA, termen mammaledighet är nu ersatt med familjeledighet, antingen som en mamma eller pappa kan vara berättigade att ta ledigt, enligt 1993 Family Medical Leave Act (FMLA).

Under FMLA en person som har arbetat för ett företag på heltid under minst ett år, och arbetar för en arbetsgivare med 50 eller fler anställda har rätt till mammaledighet eller familjeledighet på 12 veckor på ett år. Generellt måste man ansöka om tjänstledighet 30 dagar innan den fattar ledigheten, men arrangemang kan göras om en för tidig födsel inträffar. Det är bara lättare i de flesta fall, att ansöka om ledighet förr, så man inte brytt sig med pappersarbete efter ett barns födelse.

Mammaledighet som fattats enligt FMLA innebär att den person som tar ledigheten inte kan förlora sitt jobb under de 12 veckorna. På att gå till jobbet, kan personen återuppta sin nuvarande position utan att ta en lägre lön eller en degradering. Dessutom, i vissa stater, under mammaledigheten vissa kanske kan ha en del av sin lön som betalas av kortsiktiga funktionshinder ledighet. Detta är ett relativt nytt alternativ och finns endast i vissa stater.

De flesta människor täcka den ekonomiska förlusten av mammaledigheten genom att ta en kombination av semester och sjuk tid, innan man tar till kortfristig arbetsoförmåga, som kan vara långt ifrån normal lön. Dock är vissa lön bättre än ingen lön och kan hjälpa tidvattnet över en person med ett nytt barn tills hon kan återgå till arbetet.

I vissa fall kan ett företag betala för mammaledighet. Vissa företag erbjuder sex veckors betald mammaledighet som en del av ett sysselsättningspaket. Detta är inte precis vanligt, och mer troligt, eftersom FMLA föreskriver anställningstrygghet under mammaledigheten, får ingen sådan förpackning erbjudas.

Vissa kan ta mammaledighet som en del av ett sabbatsår, om de är lärare, eller i några andra yrken. Detta innebär att de få antingen hela eller en del av sin lön i sex månader till ett år. De får också fortsätta att få hälsofördelar.

De flesta företag kommer också att fortsätta att betala hälsovinster under familjeledighet, men den anställde måste ändå bidra med sin andel. I sällsynta fall, föräldraledighet eller familjeledighet kan resultera i att betala den fulla kostnaden för oneâ € s hälsofördelar, i COBRA-program. Detta är relativt sällsynt.

Vissa lärare har möjlighet att planera för att ta mammaledighet som den sista delen av en undervisnings år. Detta tillåter läraren att förlänga tiden en kan vara med en ny baby. Om mammaledighet börjar med födelsen av barnet i mars kan till exempel mamman har fram till augusti eller september då det nya skolåret börjar, innan han återvände till arbetet.

Medan många är glada att se att mammaledigheten inte nu resulterar i förlust av arbete när omfattas av FMLA, vissa förespråkare anser att mammaledigheten inte räcker långt i sin omfattning. De flesta pekar på de ganska dåliga resultaten av att skicka barnen till dagis i tidig ålder. Vad bra, de flesta medlemmar av American Academy of Pediatricians känner bebisar gynnas mest av att ammas under de första sex månaderna. 12 veckors ledighet kan innebära en kvinna måste pumpa bröstmjölk eller ge upp amningen när hon återvänder till jobbet, även om vissa stater ger nu mödrar rätt att pumpa raster och privata faciliteter.

Några pekar på den revolutionära prestation i Frankrike för att erbjuda kvinnor 12 månaders fullt betald mammaledighet på ett barns födelse. Förespråkare för längre betald ledighet tyder på att detta skulle hjälpa föräldrar och barn bond mer framgångsrikt, uppmuntra amning under en längre tid, och hjälpa avlasta de packade daghem i USA. Andra hävdar att det är orättvist och ekonomiskt oöverkomliga att kräva att företag att betala för en sådan ledighet och hålla jobb öppna för kvinnor som har, genom val, hade ett barn.

  • På många ställen, gör mammaledighet en anställd att återhämta sig från förlossningen och band med det nyfödda barnet.
  • Förespråkare för ökad mammaledighet varaktighet hävdar den extra tid kommer att uppmuntra amning.
  • Under FMLA kan en ny mamma ta av upp till 12 veckor i mammaledighet.
  • Mammaledighet ger en mor och barn tid att skapa starka band.