Vad är Arbetsplats Förtal?

November 23

Generellt är arbetsplats förtal definieras som en typ av ärekränkning som sker i eller är relaterad till arbetsplatsen och, oftare än inte, skadar persona € s arbete. Förtal är den verbala motsvarighet till ärekränkning, vilket innebär förtal på arbetsplatsen är det talade sättet att ha förtalat oneâ € s karaktär, medan arbetsplatsen förtal är skrivna sättet. Vanligtvis för förtal på arbetsplatsen ska betraktas förtal, det måste presenteras som fakta. Därför inte allt förtal på arbetsplatsen faktiskt anses arbetsplats förtal, i juridisk mening, och kan bättre kategoriseras som skvaller. Ärekränkning, förtal och ärekränkning lagar som de relaterar till arbetsplatsen varierar mellan olika platser och är bäst närmade sig med hjälp av en advokat med erfarenhet med förtal fall i det området.

För vissa typer av förtal att betraktas arbetsplats förtal måste de orsaka allvarlig arbetsplats ärekränkning. Detta innebär förtal måste orsaka allvarliga skador på employeeâ € s rykte och karaktär, speciellt på ett sätt som äventyrar den persona € s karriär. Vanligtvis någon form av arbetsplats förtal, förtal eller ärekränkning, måste presenteras som fakta som skall beaktas förtal i juridisk mening. Vanliga arbetsplats skvaller bland anställda vanligtvis inte anses förtal i den meningen att det skulle kunna skada eller äventyra employeeâ € s karriär. Likaså dela småaktiga rykten, skämt, eller negativa åsikter om medarbetare eller anställda vanligtvis inte anses arbetsplats förtal.

Ibland kanske det juridiskt inte anses arbetsplats förtal fortfarande anses trakasserier. Alltför bör anställda ha i åtanke att även om förtal inte resulterar i en skadad karriär, förtal är ibland så kränkande för employeeâ € s förmåga eller renommé att de som hör den inte kan tolka det på något annat sätt. Sådana situationer kan förvandlas till juridiska arbetsplats förtal fall.

Arbetsplats förtal, förtal och ärekränkning lagar varierar beroende på region. Till exempel i Amerika lagarna i en stat kan skilja sig från lagstiftningen i en annan stat. Om en anställd känner att han har blivit utsatt för någon typ av arbetsplats förtal, bör han söka juridisk rådgivning från en advokat som har erfarenhet med att stateâ € s arbetsplats förtal lagar. Advokaten kommer att kunna ge råd vilka slags bevis käranden måste tillhandahålla för fallet, vilket kan innefatta avsikten med förtal och den skada som åsamkats klaganden eller anställd. Naturligtvis kommer advokat hjälpa den anställde förbereda eventuella försvar av käranden, som kan inkludera situationer som arbetsgivare privilegium och anställd samtycke, att kunna bevisa påståendet var verkligen ett faktum, eller uttag uttalandet var ett yttrande från högtalare.

  • Arbetsplats skvaller som presenteras som fakta och skadar någons rykte kan anses ärekränkning.
  • Arbetsplats förtal är inte begränsad till kontoret.
  • Arbetsplats förtal hänvisar ofta till skvaller.
  • Arbetsplats förtal kan skada en persons anställning.