Vad är Markup prissättning?

October 8

Markup prissättning avses skillnaden mellan kostnaden för att producera och marknadsföra ett objekt till salu, och detaljhandelspriset som debiteras för den posten. Typiskt uppmärkning uttryckt som en fast procentsats, och bestäms genom att tillämpa denna procentsats till den faktiska kostnaden för objektet. Det finns många orsaker till markeringar, med en önskan att göra en rättvis vinst på varje objekt som säljs en av de viktigaste överväganden.

När marknadsprissättning bestämma, är det viktigt att veta exakt hur mycket det kostar att producera varje enhet av en vara som tillverkas för försäljning till konsumenter. För att avgöra denna siffra, är det nödvändigt att ta hänsyn till kostnaderna för råvaror, själva produktionsprocessen, administrativa och kontorsstöd, förpacknings- och fraktkostnader. Denna totala kostnaden fungerar som riktmärke för hur mycket pengar företaget måste tjäna på varje objekt för att gå jämnt.

Efter identifiering av totala kostnaden för objektet, är nästa steg att beräkna uppmärkning prissättning för att få en uppfattning om branschstandarden för uppmärkning. Ofta är denna standard bestäms av faktorer som efterfrågan på objekten, antalet företag som redan producerar liknande poster, och möjlighet att samla marknadsandelar. Till exempel, om standard uppmärkning i branschen är 20% över kostnaden, kommer sannolikt att betrakta denna siffra som startpunkt för att bestämma pris företaget.

Att komma fram till både pris och den sanna markup prissättning, är att industrin i procent omvandlas till en decimal och subtrahera den siffran från 1. Om exempelvis standard uppmärkning i branschen är 20%, detta omvandlas till 0,20, och subtraheras från en till bildning ett svar av 0,80. Genom att dela den faktiska kostnaden för objektet med 0,80, är ​​det möjligt att avgöra vad pris bör fastställas. Samtidigt, skillnaden mellan försäljningspriset och den faktiska kostnaden, uttryckt i valutan i stället procentsatser, avslöjas.

Det finns möjlighet att detaljhandelspriset att resultaten kommer att bli lägre än det pris som används av konkurrenter, om verksamheten kan producera objektet för mindre pengar. När detta är fallet, kan företaget välja att behålla markup prissättning som bygger på industristandarder, eller försöka få en något högre vinst genom att justera markup prissättning med några procentenheter. Genom att använda den grundläggande uppmärkning beräkningsformel, kan företaget sätta pris på en nivå som kommer att locka konsumenterna samtidigt tillåta verksamheten att tjäna en anständig vinst på varje såld enhet.

  • Markup prissättning avses skillnaden mellan kostnaden involverad i produktion och marknadsföring av ett objekt till salu och detaljhandelspriset som debiteras för den posten.
  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till kostnaden för förpackningar och frakt när marknadsprissättning bestämma.
  • I detaljhandeln är en 50% markup vanligt, medan andra branscher kan ha högre och lägre marginaler enligt praxis.