Vilka är Medicinsk användning av Jujube frukt?

November 29

Native till Kina, växer jujube anläggningen nu på platser runt om i världen som inkluderar Mellanöstern, Nordafrika, södra Europa och sydvästra USA. Den jujube anläggningen producerar jujube frukt, vilket är bär som har liknande egenskaper som fikon, dadlar och russin. Anläggningens frukten har använts som ett naturläkemedel för mer än 2000 år i traditionell kinesisk medicin. Idag frukten används fortfarande på kinesiska och koreanska medicin och ständigt forskas i väst.

Jujube frukten har oftast används som ett lenande medel, som är ett ämne som lindrar inflammerad eller skadad hud. Förutom att behandla bölder, sår och skrubbsår, hjälper jujubär att behandla inre ömhet och inflammation. Extraktioner och pasta gjord av frukten visas vanligen i hosta och ont i halstabletter. Dessutom är lugnande teer gjorda av frukten.

Den jujube frukten erbjuder många behandlingar för matsmältningsproblem. Inte bara frukt stöd i matsmältningen, men man tror att hjälpa till att behandla aptitlöshet och diarré. Frukten förstör bakterier i tarmkanalen. Jujube frukt tros stärka levern, så det är allmänt används av kinesiska såsom en behandling för hepatit och levercirros. Dessutom stöder jujubär funktionen av mjälten.

Förutom att hjälpa med processen för matsmältningen, har jujube frukt medicinsk användning som gäller för psykiska problem och främja allmän hälsa. Frukten fungerar som ett milt lugnande medel; Därför är det ofta används för att behandla personer som är irriterad eller hysterisk. De som lider av kronisk nervositet kommer att uppskatta jujubeâ € s lugnande egenskaper, som producerar en lugnande effekt hos personer som får i frukten. Jujube frukt fungerar också som en antioxidant, bidrar till att öka styrka och uthållighet, ger energi, lindrar allergier och förbättrar ämnesomsättningen.

Modern medicinsk forskning omfattar möjliga medicinska användningsområden för jujube frukt som inkluderar behandling av leukemi, cancer och hiv. Vattenbaserade extrakt av karamell har visat sig undertrycka K562-leukemiceller i människokroppen. Experiment på behandlingar för cancer och HIV är bildade från betulinsyra som är rikligt förekommande i jujube frukt.

Betulinsyra minskar melanom aktivitet eftersom det orsakar apoptos, som är programmerad celldöd. Den betulinsyra har också hjälpt att döda icke-melanomceller som de som finns i hjärntumörer. Betulinic syror tillsammans med dihydrobetulinic syra acylderivat har främjat betydande anti-HIV-aktivitet.

  • Flera typer av leversjukdom. Jujube frukt tros stärka levern, så kan användas för behandling av vissa sjukdomar som drabbar detta organ.
  • Forskare studerar jujube frukt, länge använts i traditionell kinesisk medicin, för dess potentiella cancerbekämpande egenskaper.
  • Den jujube anläggningen är hemma i Kina.
  • Halstabletter innehåller ofta jujubär frukt extraktioner.