Vad är en benlyft?

November 20

En benlyft är en viss typ av konditionsträning aktivitet som främjar god muskeltonus i underkroppen och allmänna hälsa i termer av fettförbränning, rörelseomfång, och kärna styrka. Den klassiska benlyft innebär att lyfta en eller båda benen från marken från liggande ställning. Detta är ofta en del av en enkel träningsrutin som innehåller flera "stationer" eller aktiviteter, för att arbeta olika muskelgrupper.

En traditionell liggande benlyft faktiskt fungerar flera muskelgrupper inklusive glutes. De fitness deltagare lögner uppåt, sedan lyfter båda benen rakt upp utan att böja dem vid knäna. Denna aktivitet kan också stärka nedre delen av ryggen.

En sido benlyft innebär ofta liggande på en sida och höja ett ben upp i luften. Denna typ av benlyft utvecklar också rörelseomfång. Det fungerar flera muskelgrupper, men endast i allmänhet de på ena sidan av kroppen.

I tillägg till konventionella benlyft, är några nya träningsverktyg skapar en helt ny klass av benlyft övningar. Ett av dessa verktyg är resistansen bandet, som är ett enkelt stycke av elastiskt gummi eller annat material. Motståndet bandet är konstruerad för att ge en specifik resistans utmaning för muskelgrupper. Användare kan spänna benen in i dessa motstånd band att få mer muskelkraft ur en uppsättning benlyft.

En annan typ av benlyft är en som inkorporerar en skum rulle. Ett skumrulle är en träningsverktyg som består av en cylinder av elastiskt skum. Användaren ligger på skumrullen samtidigt som man gör olika övningar, och rull rör sig mot muskelvävnad att ge motstånd och vävnadsmassage. I några av dessa övningar, skumrullen skapar också en balans utmaning som fungerar kärnan och stabiliserande muskler, och hjälper kroppen bli bättre på rätande sig.

Benlyft är ofta en del av en varierad fitness schema för att hålla hela kroppen i god form. De kan också förskrivas av läkare för vissa villkor. Vissa medicinska bloggar och andra källor visar hur benlyft kan vara effektiva i kampen mot ansamling av celluliter. Läkare kan också rekommendera benlyft för patienter med vissa typer av ärrvävnad, eller med rörelseomfång problem. Tittar på före och efter jämförelser av de som deltar i benlyft rutiner visar hur dessa enkla aktiviteter kan bidra kroppen tillbaka i god form och öka livskvaliteten för vissa enskilda patienter.

  • Sido benlyft öka rörelseomfång och arbeta flera muskelgrupper, inklusive de av skinkorna.
  • Vissa benövningar kan användas för att främja hälsa cirkulationen och minska ådernät.
  • Den klassiska benlyft innebär att lyfta en eller båda benen från marken från liggande ställning.
  • Benlyft främja muskeltonus i underkroppen.
  • En person med definierade benmuskler.