Vad är en uppblåsbar badkar?

November 28

En uppblåsbar badkar är i allmänhet en vinyl uppblåsbar tub med en botten. Det liknar en uppblåsbar pool, men mindre och används för att tvätta spädbarn, äldre, eller funktionshindrade. Uppblåsbara badkar avsedda för spädbarn eller småbarn användning är ofta billiga, små, och kom inte med dammsugare eller handhållna duschmunstycken. Å andra sidan, kan uppblåsbara badkar för äldre eller funktionshindrade att vara relativt dyra, men de är oftast stora, avsedd för användning på en säng, och komma med olika verktyg för enkel användning. I allmänhet är en uppblåsbar badkaret används när en vanlig badkaret är inte säkert eller bekvämt för användaren.

Det finns flera fördelar med att använda en uppblåsbar badkar för ett spädbarn eller småbarn. Till exempel, de flesta uppblåsbara babybadkar, behövs mindre vatten för att fylla den, vilket sparar både tid och naturresurser. Sidorna av badkaret kan hjälpa en själv sittande barnet stanna upprätt förutom att vara mjuka, eftersom de är fyllda med luft. När barnet är ur badkaret, behöver en person bara dumpa vatten i en vanlig tub eller dra den uppblåsbara tuba € s plugg att låta det rinna. På grund av den begränsade storleken på en uppblåsbar bebis badkar, många föräldrar väljer att inte tömma det mellan användning och istället hänga den någonstans att torka tills nästa gång.

Uppblåsbara badkar för sjukhusbruk är generellt mycket mer sofistikerad än vanliga uppblåsbara babybadkar. Dessa badkar är oftast utformade för att rullas i en vuxen och därefter blåses upp med ett vakuum som också kan tömma badkaret när den inte längre behövs. Under inflation, vinyl gradvis stiger runt användaren; Ofta används en kudde också inbyggt för både komfort och hålla Usera € s huvud långt över vattnet. En uppblåsbar badkar för vuxna kan också komma med ett duschhuvud anslutet till en lång slang, så att den kan fästas på en närliggande kran.

En uppblåsbar badkar för en vuxen används vanligtvis när den vuxne inte enkelt kan använda en vanlig badkar för någon av flera skäl, bland annat funktionshinder eller brist på medvetande. I vissa situationer kan den vuxna behöva hjälpas på den uppblåsbara vinyl och kräva assistans bad och schamponering. Längden på uppblåsbara badkar varierar, men de flesta inte överstiger (1,8 m) 6 meter med mycket. På grund av detta, särskilt höga vuxna kanske inte bekväm i en standardstorlek vinyl badkar.

  • Vissa uppblåsbara badkar är designade för att användas med de äldre.