Vad är MAT (Miller Analogier Test)?

November 24

MAT står för Miller Analogier Test och det används för forskarskolan antagning. Formatet på Miller Analogier Test är enkel. Under MAT, har du 60 minuter att svara på 120 frågor, som alla är analogier. I varje fråga, är en del av analogi saknas. Ditt jobb är att välja rätt val av fyra möjligheter att slutföra analogi.

Låter enkelt, eller hur? Tja, det är lite mer komplicerat än så. Ungefär som Trivial Pursuit, testar MAT dina kunskaper om en mängd olika ämnen, allt från astronomi till matte, till ordförråd, till zoologi - och allt däremellan.

När du inser hur många ämnen MAT potentiellt täcker, kan du vara lite avskräckt - trots allt, du är inte en walking Wikipedia, och inte heller är du Alex Trebek eller värd någon annan brainiac TV trivia program (åtminstone, troligen ej).

Men oroa dig inte - MAT kräver inte att du ska veta allt om de ämnen den omfattar. Om du har lite tid att förbereda, kan du avsevärt öka dina kunskaper i de ämnen som du är mindre bekant med. Och du kommer att kunna lära sig att på ett intelligent sätt angripa analogi frågor.

Om du besöker denna webbplats för artiklar på MAT, du iväg till en bra start i förberedelserna för att ta Miller Analogier Test. En annan bra referens för MAT är testet förlagets hemsida, som har aktuell information om testet.

Sajten har en kandidat informationsbroschyr som innehåller mycket av den information du behöver. Bläddra så mycket av platsen som du kan: Som GI Joe sade, att veta är halva slaget. Kanske viktigast, har platsen en länk för att köpa tre datorbaserade MAT övningsprov full längd. Dessa tester kan (och bör) bli en del av dina förberedelser planen.

Som tidigare nämnts har MAT 120 frågor, som alla är analogier. Vid tillämpningen av MAT, är en analogi en relation mellan två par av termer. Till exempel:

Stort är att små så snabbt är att bromsa.

Förhållandet mellan begreppen stora och små liknar förhållandet mellan begreppen snabba och långsamma - de är båda motsatser. Som du lär dig, flera olika typer av relationer mellan analogi termer dyker upp på mattan.

Om, som de flesta människor, du tar MAT på en dator, kommer du att se bara en fråga i taget. Varje fråga ser ut som följande exempel:

 1. FISK: SCALES :: BEAR: _________________
  1. (A) fjädrar
  2. (B) fur
  3. (C) ryggar
  4. (D) ull

Denna analogi omfattar fyra termer: fisk, fjäll, BJÖRN, och sedan en av de flera val (a fjädrar, b päls, c ryggar, d ull....).

Den del av frågan inom parentes (a. Fjädrar, f. Päls, c. Ryggar, d. Ull) kan förekomma som någon av de fyra termer. Till exempel kan frågan omskrivas enligt följande:

 1. _________________: BEAR :: FISH: SCALES
  1. (A) fjädrar
  2. (B) fur
  3. (C) ryggar
  4. (D) ull

Ditt jobb är att plocka valet som gör den första och andra termer har samma relation till den tredje och fjärde termer, eller att göra de första och tredje termer har samma förhållande som de andra och fjärde termer. Om du väljer Val B, päls, eftersom den saknade sikt då en logisk analogi bildas:

En fisk är täckt med fjäll, som en björn är täckt med päls.

Som MAT fortskrider, frågorna blir hårdare och de ämnen varierar, men du kan vara säker på att analogier blir den enda frågan typ du möter.