Vilka är de bästa Renal Diet Foods?

June 28

Njurarna är primärt ansvariga för att filtrera avfallsprodukter från blodet och skingra dem ut ur kroppen via urinen. När njurarna inte kan fungera korrekt, kan det resultera i avfall bygga upp i kroppen och förhindra organ från att kunna arbeta effektivt. Komplikationer av njurskador eller fel kan vara svullnad i armar och ben, hjärtsjukdomar, försvagade ben, eller skador på immunsystemet eller centrala nervsystemet. Som en del av sin behandlingsplan, kommer människor med njurskada brukar rådas att följa en njur kost, en kost plan som syftar till att säkerställa den minsta mängden avfallsprodukter kommer in i kroppen genom mat som möjligt.

Den exakta versionen av kost plan kommer normalt varierar mellan varje individ beroende på hur allvarlig hans eller hennes tillstånd och vilka andra behandlingsalternativ som han eller hon är på. En av de vanligaste njur kost livsmedel för de flesta människor med njur frågor tenderar att vara objekt som är låga i vattenhalt och kaliumnivåerna. Skadade njurar inte lika lätt kunna filtrera bort överflödig vätska från kroppen, så äter mat med hög vattenhalt kan göra en person mer sannolikt att behålla vätska och lider av svullna armar och ben. Kalium, ett mineral som hjälper funktion av hjärtat, kan också bygga upp till farliga nivåer eftersom njur kan inte filtrera tillräckligt kalium ut ur kroppen; Därför är hög kalium livsmedel brukar rekommenderas som bör undvikas på en njur diet plan.

Renal kost livsmedel som tenderar att rekommendera oftast är frukt och grönsaker som är lägre i vattenhalt och kaliumnivåerna. Frukter som vanligtvis är godkända på en njur diet inkluderar äpplen, päron, bär, och persikor, medan bananer och apelsiner, som tenderar att ha höga halter av kalium, potentiellt kan orsaka komplikationer och är ofta begränsade. Grönsaker som passar kriterierna på njur dieten inkluderar morötter, broccoli, blomkål, selleri och paprika, medan stärkelserika grönsaker som pumpor, potatis och vinter squash i allmänhet undvikas på grund av sitt vätskeinnehåll eller kaliumnivåerna.

Förutom frukt och grönsaker, fullkornsprodukter är också en annan av de vanligaste njur kost livsmedel som ingår i de flesta rekommenderade ätaplaner, oavsett vilken typ av option behandling en patient tar emot. När behandlingsalternativ beaktas, kan vissa njur kost livsmedel förändras. Dialys är en behandling för njursvikt som använder specialiserade maskiner för att efterlikna funktionaliteten hos njurarna och filtrera bort avfall från blodet. Människor vars njure förhållandena ännu inte svår allmänhet inte vara på dialys och njur kost kommer oftast begränsar proteinkällor, såsom ägg, kyckling, fisk, eller bönor, eftersom protein tenderar att lämna efter större mängder avfallsprodukter i blodet än kolhydrater. En person på dialys kommer i allmänhet att kräva en stor mängd protein i hans eller hennes kost eftersom dialysprocessen kan filtrera bort alltför mycket av proteinet som behövs för att hålla kroppen.

  • Bearbetade animaliska produkter bör undvikas av dem på en njur diet.
  • Patienter som genomgår dialys kräver höga nivåer av protein i kosten.
  • Njurarna är primärt ansvariga för att filtrera avfallsprodukter från blodet och skingra dem ut ur kroppen via urinen.
  • Äpplen är oftast OK för människor på en njur diet att äta.
  • Människor på en njur diet måste undvika att konsumera för många vätskor.
  • Squash, zucchini och broccoli kan konsumeras på en njur diet.
  • Blomkål kan vara en del av njur dieten.