Hur använder jag Yoga Asanas för viktminskning?

September 13

Även om det är möjligt att använda yoga asanas för viktminskning, kommer det att krävas lite mer engagemang och ansträngning än en enkel yoga. I allmänhet är det bäst att använda yoga i kombination med en aerob och styrketräning rutin, som kommer att erbjuda de flesta kropps fördelar och möjlighet för viktminskning. Om du vill använda yoga asanas för viktminskning, behöver du normalt att följa särskilda yoga metoder såsom vinyasa yoga, Ashtanga yoga, eller Bikram Yoga, som inkluderar en flödande sekvens av poser som syftar till att öka hjärtfrekvens och hålla kroppen rörelse. Andra stilar av yoga, där asanas innehas under en längre tid, eller om raster tas i mellan poser, kommer inte att vara lika effektivt för viktminskning eftersom pulsen inte kommer att stanna förhöjd.

Vinyasa, eller flödesyoga, refererar helt enkelt till yoga där poser sekvens tillsammans och kroppen hålls i rörelse, helst flyter sömlöst mellan poser. Denna typ av rörelse kommer att bidra till att öka hjärtfrekvensen samt förbättra den totala styrkan, vilket kan bidra till att främja viktminskning. Denna typ av yoga ofta lärs ut i yogaklasser som är avsedda för något mer medel eller avancerad yoga utövare, och är i allmänhet baserad kring en serie solhälsningar. Även om det är relativt ovanligt att klasserna för att främja yoga asanas för viktminskning ändamål, kan de ställningar säkert hjälpa, särskilt för någon som är ur form och just börjat en övning rutin.

Under den bredare rubriken vinyasa yoga, det finns ett antal andra, mer specifika typer av program som innehåller yoga asanas för viktminskning. En av dessa är Ashtanga yoga, som är extremt utmanande och uppbyggd kring en specifik serie poser. Bikram yoga sker i ett mycket varmt rum för att uppmuntra förbränning av ytterligare massa eftersom kroppen blir mycket varm och svettas en hel del. Power Yoga är en annan typ av yoga som liknar Ashtanga yoga, men det ger en mer aerob träning eftersom ställningar görs i en snabb följd.

Bara för att långsammare yogapraxis inte främja viktminskning, betyder inte att de är värdelösa som en del av en övning rutin. Yoga kan förbättra styrka och flexibilitet, förbättra hållning, och bidra till att öka stämningen, vilket gör den till en utmärkt komponent i alla träningsprogram. Bli inte så inriktad på att använda yoga asanas för viktminskning som du miste om några av de andra fördelarna med yoga, såsom fokuserat andetag arbete, avkoppling, eller mer mindfulness i vardagen.

  • En ansträngande Bikram yoga kan vara ett bra val för passa människor som vill gå ner i vikt.
  • Ashtanga och vinyasa yogaklasser har en kraftfull uppsättning poser, eller asanas, som bidrar till att främja viktminskning.
  • Även vinyasa och andra ansträngande former av yoga inte förbruka lika många kalorier som snabba promenader eller annan aerob träning.
  • Aerob träning och styrketräning kombinerat med yoga kommer mer sannolikt leda till viktminskning.