Vilka är de olika typerna av proteser Valves?

September 12

Protes ventiler vanligtvis implanteras genom öppen hjärtkirurgi. De tillåter kirurger att återställa regelbunden blodflöde inom hjärtat efter en ventil har blivit skadad på grund av sjukdom. Ventilplastik utförs ofta när en person har en blockering som hindrar blodet från att strömma in i en kammare i hjärtat från en annan. Blod rinner ibland bakåt också, vilket ofta kräver ventil ersätter kirurgi för att korrigera problemet. Det finns olika typer av dessa protesventiler som kan göras av biologisk vävnad eller mekaniska komponenter.

En mekanisk anordning implanteras under protes ventil ersätter kirurgi kan vara i olika former. En typ är den caged kulventil, som var den första typen som implanteras i människor. Den har vanligtvis en kisel boll som rör sig inne i en metallbur som svar på blodtrycket. Efter mitt kontrakt, bollen rör sig normalt igen för att stänga ventilen. Produkten orsakar ofta blodkoagulering och höga doser av läkemedel för att förebygga sådana problem är oftast behövs.

Tiltskiv protetiska ventiler har vanligen en cirkulär mekanism som kallas en ockluderingsanordning, vilken styrs av ett metallstag. Skiv metallen öppnar normalt och stänger ventilen för att göra det möjligt för hjärtat att pumpa blod från en kammare till nästa. En annan typ är den bileaflet ventil, som har två delar, som normalt roterar runt deviceâ € s strävor. Människor som har denna protes ventil implanteras ofta kräver färre anti-koagulerande narkotika; anordningen är i allmänhet mer mottagliga för blodflödet samt.

Mekaniska proteser ventiler är typiskt tillförlitliga och kan också fungera länge. De flesta av dem kan fungera på mer än 30 år. En biologisk ventil emellertid varar vanligen någonstans från 12 till 15 år, men inte kräver typiskt en patient att ligga på anti koagulationstester droger. En sådan anordning kan tillverkas av vävnad från djur, såsom grisar eller kor, eller framställas av andra vävnader, såsom perikardium, skiktet av celler som omger hjärtat. Ibland mänskliga ventiler bevaras att implanteras i patienter också.

Protes ventiler tillverkade av konstgjorda material är oftast svårt att övervaka med vanliga tester såsom ultraljud, medan biologiska ettor kan ses på detta sätt. Andra tester som utförs för att övervaka ventilerna inkluderar en speciell typ av ekokardiografi, samt färg eller spektral avbildningstekniker. Regelbunden kontroll är typiskt nödvändigt ifall protes ventil reparation är nödvändig, och för att undvika de farliga konsekvenserna av ett problem med enheten.

  • Protes ventiler kan användas för att möjliggöra en regelbunden blodflöde i hjärtat efter en ventil har blivit skadad eller sjuk.
  • Protes ventiler vanligtvis implanteras genom öppen hjärtkirurgi.