Vad är en digital fotoram?

October 31

En digital fotoram, även kallad en digital fotoram eller en digital bildvisning, är en elektronisk apparat som visar digitala bilder. Det finns ingen branschgemensam standard för dessa enheter, de ofta ser, utför, och ibland även ljud mycket annorlunda än varandra när beroende på företaget som gör dem.

Digitala fotoramar har blivit mer populär som digital fotografering har blivit vanligare. Logiken är enkel: digitalkameror tar inte fysiska bilder, så varför deras bilder måste vara fysiskt skrivas för att visas? En digital fotoram har också visningsalternativ som en traditionell enda fotoram inte, vilket gör det mer önskvärt att många konsumenter.

När du väljer en digital fotoram, är det viktigt att veta vad, specifikt, ska visas. Vissa ramar visar bara JPEG-baserade digitala bilder, medan andra kommer att visa många bildtyper inklusive BMP, TIF, och GIF. För den som söker mer aktiva skärmar, ramar att visa video i QuickTime, MPEG och Windows Media Player (WMP) format är tillgängliga. Vissa digitala fotoramar med spela digital musik när du visar bilder, skapa ett komplett audio / video upplevelse. Nästan alla digitala fotoramar kommer visa flera bilder i ett bildspel stil format om mer än en bild finns i minnet.

Displaypanelen är den viktigaste delen av en digital fotoram, det är där den verkliga digitala bilden kan ses. Dessa paneler är vanligtvis flytande kristaller (LCD). Upplösningen på dessa skärmar avgör hur tydligt en digital bild kan visas, och är skrivet som en bredd-för-längdmått i form av (AAA) x (BBB). Sju-tums bildramar har ofta en upplösning på 430x234, men högre kvalitet digitala bildramar har större upplösning: en 800x480 upplösning ram, till exempel, skulle ha en bättre skärm än en 430x234 digital fotoram. Vidare kan digitala bilder med dimensioner som väsentligt avviker från sina ramar snedvridas när den visas; en billig digital bildram med en 6x4 upplösning bildformat kan behöva komprimera eller sträcka en panorama 20x7 bilden för att visa den.

Hur den digitala bilden lagras är också mycket viktigt när man överväger en digital fotoram. De flesta ramar har inget internt minne, och kräver att ett mediekort, som ibland kallas ett minneskort, som innehåller bilderna sättas in i den digitala bildramen för att fungera. Andra ramar har internt minne, och digitala foton kan överföras till dem från en dator via en USB-kabel eller annan kontakt. Några high-end ramar är trådlös, och använda Wi-Fi eller annan signal metod för att ladda ner bilder till deras interna minnet.

Varje digital fotoram har en sak gemensamt: de alla kräver en strömkälla för att visa bilder. Kraftkällan varierar dock; vissa tar standardbatterier, vissa tar uppladdningsbara batterier, och andra använder elsladdar som plug direkt i vägguttaget. Eftersom strömkällan kan påverka långsiktiga kostnader i samband med digital fotoram och där ramen kan placeras, är det en viktig faktor när man väljer rätt digital fotoram för en specifik plats.

  • Det kan vara nödvändigt att ansluta en digital fotoram till en dator med en USB-kabel för att ladda ner bilder.