Vad är Napoleon Cognac?

June 5

Napoleon cognac är en typ av konjak som typiskt har tillåtits att åldern på ekfat i minst sex och ett halvt år. Legenden säger att den förre franske kejsaren Napoleon Bonaparte älskade cognac, men han kunde inte, naturligtvis, bär hans personliga fat konjak tillsammans med honom på hans fälttåg i Europa. Enligt legenden Napoleon insisterade på att hans personliga fat cognac förblir ostörda medan han var borta, och även utsett vänner att vakta dem. När Napoleon återvände till anspråk sin konjak sex och ett halvt år senare, fann han att han njöt av åldrade cognac ännu mer än han hade haft den unga cognac. Idag är Napoleon cognac normalt åldern för sex och ett halvt år, vilket gör det yngre bara än XO cognac, vilket är typiskt åldern i genomsnitt omkring 15 till 25 år.

Cognac är en typ av konjak som produceras i Cognac regionen i västra Frankrike. Endast konjak produceras i Cognac regionen i Frankrike kan generellt anses cognac. Medan andra konjak görs vanligen på samma sätt, kan de inte kallas cognac eftersom de inte härstammar från detta område. Fransk lag kräver oftast att konjak åldras på ekfat i minst två och ett halvt år, även om de flesta appellationer, inklusive Napoleon cognac, är i åldern under minst sex och ett halvt år. De äldsta konjak kan vara var som helst 15-70 år gammal.

Den cognac vanligtvis märkt som Napoleon cognac anses allmänt andra bara till XO cognac. XO anses vara den högsta kvalitet cognac appellation, vilket innebär att vätskan har åldrats betydligt längre än de sex och ett halvt år som krävs för Napoleon cognac. Dessa konjak består ofta av en blandning av sprit av olika årgångar. Eftersom fransk lag förbjuder generellt producenterna av cognac från märkning sina flaskor med år av vintage, producenter är oftast fria att blanda mycket unga sprit med äldre sprit. De kan då märka flaskan med högre kvalitet appellationen, trots att majoriteten av sprit inom maj i själva verket vara mycket yngre.

Medan sex och ett halvt år är den minsta tid en Napoleon cognac kan åldras, några kvalitet Napoleon konjak är åldern för mycket längre. Singel tappning konjak anses generellt erbjuda högsta kvalitet. Expert producenter av denna vätska kan blanda cognac av olika årgångar tillsammans av ekonomiska skäl, men generellt också sträva efter att bibehålla drycken unika bukett av smaker.

  • En flaska konjak.
  • Den största skillnaden mellan cognac och brandy är det faktum att enligt fransk rätt, kan namnet cognac endast ges till de som produceras i regionen Cognac i Frankrike.
  • Napoleon cognac har åldrats på ekfat i minst sex och ett halvt år.