Vilka är de olika typerna av biodling Utrustning?

August 17

Som det gamla ordspråket säger, kan du fånga fler flugor med honung än med ättika. För att få att honung, dock måste man ha gott om honungsbin. Att bli en biodlare, tekniskt känd som en apiarist, är förvånansvärt lätt och inte skandalöst dyra. Endast ett par bitar av utrustning för biodling är obligatoriska för inträde i hobby. Med bin ingår, kommer dessa nödvändiga artiklar som normalt kostar mindre än $ 500 $ (USD).

Den första och viktigaste punkten på listan över utrustning för biodling är en bikupa. Medan bikupor finns i flera olika modeller, är det mest populära kallas Langstroth bikupa. Den Langstroth skapades i mitten av 19th century av Lorenzo Langstroth, och innehåller partitioner som möjliggör en enklare insamling av honung. Andra typer av bikupor har se-men fronter, men de är oftast nyhet objekt, konstruerade huvudsakligen för att titta på bin på jobbet.

För början apiarist, andra kategorier för oumbärlig utrustning för biodling inkluderar ett bi rökare, ett bi feeder och en bikupa verktyg. Sist, men andra bara i betydelse till kupan själv, är någon form av skyddande biodling kläder. Bin tenderar att bli en smula irriterad när man försöker göra upp med sin honung, vilket ofta kan leda till många svider. En person kan välja en hatt och mesh slöja som håller honom från att bli stucken i ansiktet eller ögonen, och ett par skyddshandskar, men en heltäckande bee kostym är bättre. Denna kostym är beekeeperâ € s motsvarighet till en skottsäker väst.

En bikupa verktyg är helt enkelt en platt bit böjd metall som används för att öppna och separera partitioner i kupan, samt skrapa bort vax och andra ämnen. Den bit av utrustning för biodling som kallas en rökare används för att lugna bina för att göra honung insamling enklare och mindre smärtsamt. Denna rostfritt stål enhet pyr, släppa en flamfri, sval rök. Röken skadar inte bina, men det tjänar till att göra dem desorienterad och dämpad.

Medan honungsbin kommer föda för nektar och pollen, är en feeder en praktisk del av biodling utrustning som både kan stimulera tillväxten av en koloni och förhindra svält. Det består i allmänhet av en låda eller hink innehållande en två-till-ett förhållande av vatten och strösocker. Det finns många olika bee feeder mönster på marknaden, även om enheten kan också vara hemlagad.

Slutligen är det full värdelös utan bin. Honungsbin kan köpas från ett antal leveranscentra, och säljs vanligtvis av pundet eller kilogram. Priser för ungefär tre pounds (1.36 kg) av bin och en drottning kommer att köra allt från $ 85 USD och uppåt. Denna mängd arbetstagare bin och en drottning bör vara en god tillgång för att starta en bikupa.

  • En drottning krävs en bikupa.
  • En biodlare måste bära skyddskläder.
  • Målet med en biodlare är att skörden honung.
  • Det behövs speciella verktyg för att samla in bivax och honung från honungskaka.