Vad är laxolja kosttillskott?

August 14

Lax olja kosttillskott är närings kapslar som innehåller laxolja. Det finns ett antal hälsofrågor som enligt uppgift får hjälp med användningen av dessa tillägg, inklusive reglering av kolesterolnivåer i blodet. När svårt att hitta i många butiker, är det nu möjligt att köpa laxolja kosttillskott på stormarknader, apotek, hälsokostbutiker, och även rabatt butiker.

Närvaron av Omega-3 fettsyror i lax olja kosttillskott är starkt koncentrerad och sägs ha en stor inverkan på att sänka det onda kolesterolet i systemet. När används tillsammans med en vettig kost och regelbunden motion regim, förespråkare av oljeanvändningen påstående lax att tillskott kan vara lika effektivt som receptbelagt läkemedel för kolesterolproblem. Tillsammans med att ha en positiv inverkan på dåliga kolesterolvärden, är de tillägg sägs också bidra till att öka goda kolesterolnivåerna och också främja sundare nivåer av triglycerider.

Under årens lopp har andra påståenden om hälsoeffekterna av lax olja kosttillskott fått uppmärksamhet. Vissa har hävdat att ta tillskott varje dag kan skydda syn, samt minska risken för en hjärtattack. Det finns de som hävdar tillskott med laxolja kan också bidra till att minska frekvensen och svårighetsgraden av astmaattacker. Även om det finns vissa tecken på några fördelar med att konsumera lax och därmed en viss mängd olja, en del av kraven för den helande egenskaper hos produkten har ännu inte testats i en kontrollerad miljö. Detta innefattar påståenden om att produkten kan bidra till att minska smärta och inflammation som åtföljer artrit och andra sjukdomar som gör rörelsen svårt och obehagligt, eller kan bidra till att minska förekomsten av bröstcancer hos kvinnor.

För närvarande finns det ingen enighet om hur nyttigt lax olja kosttillskott är vid behandling av olika typer av sjukdomar, eller ens om laxolja är i sig överlägsen andra fiskoljeprodukter. Forskning om de potentiella hälsoeffekterna av oljan pågår. Under tiden, ett antal människor stödja användningen av dessa tillskott, utifrån sina egna erfarenheter med regelbunden användning av oljan.

Innan någon regim som innebär användning av lax olja kompletterar, är det viktigt att tala med din läkare. Detta gäller särskilt om du redan tar någon typ av receptbelagda läkemedel för hälsofrågor som högt kolesterol eller höga triglycerider. Medan potential laxolja tillskott för att ha en negativ interaktion med receptbelagda läkemedel är något låg, tar dig tid att diskutera dina alternativ med din läkare kommer att minimera eventuella chanser att orsaka ytterligare hälsofrågor.

  • Laxfiléer är en bra källa till omega-3 fettsyror.
  • En atlantlax.
  • Lax.
  • Fiskolja kosttillskott, inklusive de som gjorts av lax oljor, är rika på nyttiga fetter såsom omega-3-fettsyror, eikosapentaensyra och dokosahexaensyra, som brukar kallas DHA.
  • Lax olja kosttillskott är närings kapslar som innehåller laxolja.