Vilka är de olika typerna av Malaria Prevention?

June 9

Det finns många olika typer av malariaförebyggande. Även kinin var standard förebyggande åtgärd i hundratals år, har ett antal lättillgängliga antimalaria mediciner kommit ut på marknaden under det senaste halvseklet. Även om dessa mediciner har samma syfte, har varje olika instruktioner för användning och unika biverkningar. Som alla malaria mediciner är aldrig 100% effektiv, en person som reser till ett land med malaria måste vidta vissa sunt förnuft åtgärder för att skydda sig själv.

En resenär behöver utbilda sig själv om de många former av malaria förebyggande för fyra skäl. Den första är att vissa antimalaria mediciner ha negativa interaktioner med andra läkemedel. För det andra, alla läkemedel har biverkningar som kan skada personer med vissa existerande medicinska tillstånd, och för det tredje kan ett läkemedel bara skyddar mot en typ av malaria. Slutligen kan en individ vill välja en medicin som har färre totala doser så att tagande av medicinering inte är en olägenhet. Med dessa överväganden, kan en individ välja en lämplig form av malaria förebyggande.

Primakin är den mest effektiva medicinen för att förebygga malaria orsakad av P. vivax, en av fyra huvudtyper av sjukdomen. Dosen är dagligen, och en individ kan vänta till två dagar före sin resa för att börja ta medicinen. Efter hemkomsten har han eller hon att fortsätta medicineringen under en vecka. En nackdel med primakin är att en individ ska testas för en glukos-6-fosfatas brist innan en läkare kommer att förskriva medicinen. De som testar positivt för en brist och gravida kvinnor kan inte ta medicinen.

Meflokin är en form av malaria förebyggande som skyddar mot alla former av malaria. Säkert för gravida kvinnor, tas det varje vecka och därmed bra för långa resor. En individ måste börja medicinering två veckor före resan och inte sluta förrän fyra veckor efter att ha kommit hem. Som malaria i vissa delar av världen är meflokin beständig, är en annan medicinering krävs. Slutligen, de med vissa hjärt- och psykiatriska tillstånd inte kan ta meflokin.

Doxycyklin är den billigaste formen av malaria förebyggande. En sekundär fördel är att medicineringen kan förhindra andra infektioner. Det är en daglig medicinering, och även om en individ kan vänta till två dagar innan resan för att börja, ta medicinen i fyra veckor efter hemkomsten krävs. Gravida kvinnor och barn under 8 år kan inte ta doxycyklin.

Förutom att rådfråga en läkare vid beslut om rätt anti-malaria medicin, kan en individ ta förnuftiga åtgärder för att skydda sig själv mot malaria. Som malaria överförs av myggor, långa ärmar och byxor och generös mängd programfel spray är bra första försvarslinjer. Sova under ett myggnät ger skydd och garantera en bättre nattsömn. Tillsammans kommer dessa former av förebyggande minskar sina chanser att upphandlande malaria till praktiskt taget noll.

  • En säng med myggnät.
  • Malaria överförs genom myggbett.