Vilka är de olika användningarna av Personification?

June 14

Personifiering är en litterär enhet där mänskliga egenskaper och kvaliteter tillskrivs ett djur, objekt, idé, eller koncept. Writers hitta många användningsområden för personifiering när du skriver prosa och dikter, och de flesta människor använder personifikation i dagligt tal utan att inse det. Ett sätt att använda personifiering är att använda något konkret för att representera något immateriella, som att använda en storm för att representera ilska, eller en kaotisk situation. Mänskliga egenskaper och känslor kan också ges till immateriella saker för att göra dem lättare att förstå eller begripa. En feber som inte kommer att försvinna kan beskrivas som envis eller envisa, medan rättvisa beskrivs ofta som att vara blind.

I personifiering, är några mänskliga attribut eller känslor som ges till en icke-mänsklig varelse, livlöst föremål, eller immateriell koncept eller idé. Personifiering används i många typer av litteratur, särskilt i diktning. En författare av prosa, om skönlitteratur och facklitteratur, kanske också använda personifiering att bättre beskriva sina tankar, idéer och åsikter till sin läsare. Ge mänskliga egenskaper till en icke-human varelse eller icke-levande objekt är ett av de användningsområden för personifiering som kan hjälpa en läsare lättare picture ett begrepp i sitt sinne. Personifying ett koncept eller idé kan hjälpa läsaren att förstå det bättre.

En av de primära användningsområdena för personifiering är metafor, där något konkret används för att representera något immateriellt. Genom personifying det immateriella, det tar på ett slags liv i huvudet på en läsare eller lyssnare. En person kan beskriva en dålig erfarenhet som en mardröm, eller som en berg och dalbana. En storm kan beskrivas som en arg barn kasta ett utbrott, skriker och skriker och kastar saker omkring. Döden är ofta personifierad som grim reaper, en skrämmande klädd figur bär en lie vars jobb är att ta själar de döda till livet efter detta.

En annan av de användningsområden för personifiering beskriver immateriella idéer. Rättvisa ibland beskrivs som blinda, vilket betyder att det ser tidigare saker som ras, rikedom och social status och endast "ser" sanningen i en given situation. En brusande älv kan beskrivas som otålig, eftersom det verkar vara racing för att komma dit man vill gå. Många dikter, sånger och berättelser beskriver kärleken som dumt eftersom logik och sunt förnuft verkar inte spela någon roll i vem en person kommer att förälska sig i.

  • Ringa en upplevelse "en berg-och dalbana" är ett exempel på personifiering.
  • Personifiering kan användas för att beskriva förälskelse.
  • Personifying ett koncept eller idé kan hjälpa läsaren att förstå det bättre.