Vilka är de bästa sätten att bota en baksmälla?

July 9

Vissa experter hävdar att det inte finns något säkert botemedel mot en baksmälla, men andra menar att vissa behandlingsmetoder kan bota sjukdomen eller åtminstone lindra några av symptomen. Framgången för dessa metoder är ofta beroende av den allmänna hälsan hos individen och svårighetsgraden av baksmälla. De mest framgångsrika metoderna tycks inkludera dricka mycket vatten och äta livsmedel som innehåller mycket kolhydrater. Dessutom är vissa over-the-counter smärtstillande medel kan också vara effektiva baksmälla behandlingar, särskilt i kombination med mediciner som minskar sura uppstötningar och illamående.

Alkoholkonsumtionen tenderar att orsaka uttorkning, och ju mer alkohol som konsumeras, desto mer dehydratiserade kroppen. Uttorkning kan orsaka en lång rad obehagliga symtom som huvudvärk, värk i kroppen och trötthet. För att bota baksmälla, är det nödvändigt att rehydrera kroppen. Detta kan göras genom att dricka sportdrycker berikade med elektrolyter eller genom att dricka stora mängder vatten. Koffein bör undvikas, eftersom det också kan orsaka uttorkning.

Blodsockernivåer doppa ofta efter att ha förtärt alkohol, och detta bidrar ofta till hur allvarlig en baksmälla. Äta små mängder av livsmedel som innehåller mycket kolhydrater kan bidra glukosnivåer tillbaka till det normala intervallet. Baksmälla innehåller ofta symtom som illamående och sura uppstötningar, så det är en bra idé att fokusera på intetsägande livsmedel såsom kex eller rostat bröd. Juice är ett annat sätt att hjälpa till att återställa glukosnivåer, men juicer som har hög syra bör sannolikt undvikas. Druvsaft och äppeljuice är bra val för att hjälpa till att bota en baksmälla eftersom båda är mycket låg i sura innehåll.

I vissa fall kan det vara möjligt att bota baksmälla genom att ta smärtstillande. Aspirin baserade läkemedel bör sannolikt undvikas eftersom acetylsalicylsyra kan förvärra en orolig mage. Dessutom är det i allmänhet rekommenderat att acetaminofen inte användas efter alkoholkonsumtion, på grund av den effekt det kan ha på leverfunktionen. Naproxen eller ibuprofen kan vara bättre val för behandling av smärta i samband med baksmälla, men i vissa fall, kan även dessa läkemedel förvärra matsmältningsbesvär.

Magbesvär är en vanlig biverkning av att konsumera för mycket alkohol, så mediciner som minskar syrahalten i magen är ofta nödvändiga för att bota en baksmälla. Antacida är tillgängliga över disk, och många av dessa mediciner innehåller ingredienser som bidrar till att minska illamående. För att öka effektiviteten av dessa läkemedel, är det ofta rekommenderat att de tas med ett helt glas vatten.

  • Antacida kan användas för att behandla illamående orsakad av en baksmälla.
  • Det finns olika sätt att försöka lindra baksmälla symtom.
  • Dricka shots ofta leder till berusning och baksmälla.
  • Dricka apelsinjuice eller konsumera C-vitamin tabletter kan bidra till att lindra symtomen av en baksmälla.
  • Personer med en baksmälla kan drabbas av illamående och kräkningar.
  • Det är klokt att motverka en baksmälla genom att dricka mycket vatten och elektrolyt-förbättrade drycker att kompensera uttorkning.
  • Det finns verkligen inget botemedel mot en baksmälla, men ta några smärtstillande på morgonen kan hjälpa till med bultande huvudvärk.
  • Sportdrycker kan hjälpa till med en baksmälla.