Borttagning Deodorant Fläckar

July 9

Deodorant fläckar är obekvämt och irriterande, särskilt om de kommer från de deodorant pinnar som lovar att inte markera dina kläder. De kan också vara ganska lite arbete för att ta bort om du inte får till dem snabbt.

Ett enkelt sätt att hantera deodorant fläckar är att skicka färgade plagg till drycleaner. Men om du är ont om tid, eller om du ofta får deodorant fläckar, kanske några huskurer fungerar för dig.

Ett sätt att angripa deodorant fläcken hemma är att tillämpa en fläckborttagningsprodukt. Låt det sitta i 5 minuter, sedan använda en klick flytande tvättmedel och försiktigt gnugga fläcken mot själv-faldigt tyget så att endast fläcken vidrör fläcken. (Om detta är en sidenskjorta, inte gnugga. Just gäller spot remover eller någon handen tvättmedel).

Efter att gnugga fläcken, kör klädesplagg genom tvättmaskinen vid sina normala inställningar. Kontrollera det färgade området (s) innan kläderna i torktumlaren för att se fläcken är borta.

Om du har rätt material i ditt hus, det finns en mängd andra metoder du kan prova. Många människor har haft framgång i att ta bort deodorant fläckar med hjälp våtservetter. Innan du försöker denna metod, bör du testa våtservett för att se om det kommer att skada dina kläder genom att torka den på en dold del av skjortan. Om den inte markera testområdet på tyget, försiktigt gnugga fläcken med barnet torka, vara försiktig på mer ömtåliga tyger till bara gnugga i en riktning, inte i cirklar, eftersom du inte vill skada fibrerna i tyget .

Om du fångar fläcken höger när du tar bort skjortan, du kan försöka att badda på fläcken med en trasa som doppats i en lösning av vinäger, diskmedel och vatten. För att göra lösningen, tillsätt en droppe eller två av diskmedel och en droppe eller två av ättika till 1/2 kopp vatten. Badda eller tryck på fläcken, skölj sedan med vatten. Upprepa tills du har tagit bort så mycket av fläcken som du tror kommer att lossna. Om fläcken är kvar, skölj väl med vatten och låt den torka. Badda på fläcken med en trasa som har ett par droppar tvättsprit på den. Resterande fläcken ska lossna skjortan och på tyget, så använd olika delar av trasa för att torka som deodorant lossnar på den.

Med lite badda och snyltar, bör dina deodorant fläckar komma rätt ut.