Vilka är fördelarna med att investera i vin?

July 16

Investera i vin kan innebära att köpa aktier i ett förvaltad fond eller köper flaskor eller lådor individuellt. Med hjälp av en förvaltad fond att investera i vin kan erbjuda fördelarna med expertkunskap och potentiellt höga årliga avkastning. Vin fondförvaltare ser oftast inte bara på kvaliteten på en vintage, men vid den ursprungliga produktionsvolymen, hur mycket inventering är kvar, och i vilken takt liknande viner har uppskattat. Denna typ av intima kunskap om vin investera kan potentiellt leda till stora ekonomiska vinster. Personligen köper backar och flaskor vin har också sina fördelar.

Ett hanterat vin fond kan vara ett giltigt investeringsalternativ, oavsett personlig smak i vin. Precis som en fond, kan investera i vin genom en kollektiv portföljförvaltning erbjuda fördelarna med expertis och diversifiering. Ett vin fondförvaltare kommer vanligtvis köpa en mängd olika årgångar, så att fonden som helhet kan förbli helskinnade om en viss vin droppar i värde. Returer kan vara ganska bra, och den genomsnittliga uppskattning av fina dricka vin är ca 15% varje år under en period på 50 år.

Vin fonder kan också möjliggöra investeringar i särskilda årgångarna på spekulation. Vissa viner är mycket kritikerrosade men produceras i så små mängder att de aldrig kan uppnå en stor efter. Ett vin som detta kan uppskatta kraftigt på grund av sin höga kvalitet, eller inte alls bara för att få människor någonsin få prova. En väl förvaltad fond kanske kan ta risken att köpa flera fall av sådan årgång, eftersom fonden som helhet inte kommer att drabbas om det inte uppskattar mycket.

Privata investerare kan också se ett antal fördelar från att investera i vin. Till skillnad från aktier och andra marknadsdrivna styrmedel, tenderar vinet att vara en känd mängd som inte kommer att fluktuera i värde att på grund utomstående krafter. Det kan fortfarande finnas risker, eftersom en dålig recension av en tidigare värdefullt vintage kunde sänka priset folk är villiga att betala för det. Värden kan också släppa i ansiktet av en dålig ekonomi, om folk inte har pengar att spendera på fint vin.

Trots potentiellt stora vinster, kan investera i vin kommer med många av samma risker som andra spekulativ verksamhet. Vin fonder kan bidra till att minska risken, men privata inköp kan leda till köparen åtminstone kunna dricka sin investering om saker går fel. Detta kan göra att investera i vin en intressant aktivitet för människor som redan är oenophiles, eftersom det kan ge potentiellt stora belöningar i bästa och en källare full av fina årgångar i värsta fall.

  • Bartender som serverar ett glas vin.
  • Mousserande vin.