Ta bort fläckar från en Wood Deck

January 18

Anses av de flesta människor ett lågt underhåll alternativ till en konkret uteplats, kan ett trä däck höja värdet på ditt hem, och samtidigt vara estetiskt tilltalande med sina varma färgtoner. Eftersom trä är porös, är den känslig för färgning. Jag lämnade oavsiktligt en kökshandduk på min trä däck våningen en hel vinter, dold under en hög av snö. Även om jag bort handduken när snön smälte, fläcken kvar på träet framgår att det hade varit där hela vintern. Även de bästa trä fläckar och tätningsmedel blekna och tunn över tiden, vilket resulterar i fläckar på din trä däck. Följ dessa riktlinjer för att ta bort fläckar från din trä däck:

  • Sopa däck för att ta bort löst skräp och smuts.
  • Använd din trädgårdsslang för att tvätta bort kvarvarande damm och smuts.
  • Använd inte en makt spruta för att tvätta dina däck, eftersom kraften kan skada träets yta. Om däcket är fortfarande smutsiga efter att du tvätta den med trädgårdsslangen, använd en hård borste för att ta bort hårt sittande smuts, och skölj sedan bort det.
  • Låt däcket torka, och sedan kontrollera för fläckar. Fläckar kommer att visas som mörka missfärgningar.
  • Försök först en icke-blekmedel renare att ta bort fläcken. Använd en stor hink att blanda en liter varmt vatten med skopa OxiClean. Applicera blandningen på fläcken, agitera för ett par minuter med en styv borste, låt den stå i cirka trettio minuter och skölj noggrant.
  • Om fläcken kvarstår, använd en trä rengöringsprodukt finns på din lokala hem förbättring butik. De flesta färdigförpackade trä däck rengöringsprodukter är formulerade med tvättmedel inbyggd. Applicera produkten till fläcken som paketet styr, skölj noga.
  • Om du har mögel och mögel fläckar, använd blekmedel baserade produkter. Som med de andra rengöringsmedel, applicera blandningen på fläcken, agitera med en hård borste, att läkemedlet kan stå, skölj noga. Följ paketet riktningar.
  • Om fläckar på din trä däck är grå eller väldigt envis, använd syrabaserade rengöringsprodukter formulerade speciellt för trä, och följ anvisningarna på produkten.

Tänk på att vissa rengöringsprodukter kan mörkna vissa träslag, såsom ceder och furu. Det är en bra idé att testa rengöringsprodukt på en liten, undanskymt ställe innan du använder den på större delar av däcket. Blanda aldrig någon ammoniakinnehållande med lut som de resulterande ångorna är giftiga. Bär alltid skyddsglasögon, gamla kläder och gummihandskar vid hantering av kemikalier. Skydda någon närliggande växter eller buskar från kemikaliespill. OxiClean är giftfri och miljösäker, men andra produkter kan innehålla kemikalier dödliga för växter och djur.