Vad betyder en prissättning Specialist göra?

January 11

En prissättning specialist spelar en viktig roll i framgången för en butik. I huvudsak är det hans plikt att se till att priserna på produkterna är konkurrenskraftiga med andra butiker, men ta in tillräckligt med pengar för att upprätthålla en tillräcklig vinstmarginal. De primära ansvaret för en prisspecialist inkluderar analysera trender i branschen, inrätta butikskampanjer, gör lämpliga markdowns, hantera butikspersonal och analysera försäljningsdata.

För att kunna utföra sitt jobb effektivt, är det nödvändigt för en prissättning specialist för att kontinuerligt analysera trender i branschen. Till exempel kan han spendera tid att forska vilka produkter som för närvarande säljer bra och se hur mycket konkurrenter att ta betalt för den produkten. Han kan också skapa kundundersökningar för att avgöra vad konsumenternas efterfrågan är för en viss produkt. Att veta denna information är en integrerad del av jobbet, och i slutändan dikterar vilka produkter hans butik bär.

Efter en prissättnings specialist är förtrogen med industri trender, kommer han att ställa upp butikskampanjer som funktionen populära produkterna. För att maximera försäljningen, är det upp till en prissättnings specialist för att kapitalisera på trender och inrätta särskilda skärmar på poster som är heta just nu. Till exempel, under Halloween säsongen, kan han skapa en display som har masker och kostymer. Detta är tänkt att köra så många kunder som möjligt till dessa produkter, och bör öka försäljningen.

En annan del av denna befattning gör lämpliga markdowns när det behövs. Till exempel, om en klädaffär har överbliven badbyxor i början av hösten, kanske prissättningen specialist sänka priserna med 20 procent. Målet här är att bli av med överskottslager och förhindra vinstförlust. Som ett resultat ska prissättningen specialist vara en effektiv beslutsfattare som kan se helheten.

Effektivt hantera vissa butikspersonal är också en viktig del av jobbet. Medan prissättningen specialist normalt inte har samma auktoritet som en butikschef, är han brukar ändå ansvarig för att hantera vissa anställda. Till exempel kan han instruera säljarna på var att flytta varor och demonstrera hur man ställer in displayer. Han kommer också att övervaka anställdas prestationer och utföra disciplinära åtgärder om det behövs.

Analysera försäljningsdata är en tilläggstull på en prissättningsspecialist. Som försäljnings trender kommer och går, det är hans ansvar att avgöra hur väl hans butik gjorde skattemässigt på sin investering på en produkt. När han får data över tiden, kommer han att använda den informationen för att fatta bättre beslut i framtiden.

  • Prissättning specialister måste följa branschtrender och skapa säljfrämjande eller sänka priserna när utbudet är större än efterfrågan.
  • En prissättning Specialista € s skyldighet att se till att priserna på produkterna är konkurrenskraftiga med andra butiker, men ta in tillräckligt med pengar för att upprätthålla en tillräcklig vinstmarginal.