Vad är kopplingen mellan vinäger och diabetes?

January 14

Vinäger och diabetes är anslutna, eftersom vinäger har visat sig bromsa ökningen av glukosnivåerna efter en måltid har ätit. Det är oftast tas före en måltid, vare sig det är i form av mat eller dryck, och sedan måltiden äts. I några studier visade det sig att den vinäger bidragit till att minska blodsockernivån hos en person genom att sänka foodâ € s glykemiskt index.

I en normal kropp, bukspottkörteln producerar insulin regelbundet, vilket hjälper till att bearbeta sockret konsumeras. Det distribuerar sedan rätt mängd socker till varje bodyâ € s celler. Med diabetes, dock är insulin produceras långsamt eller inte alls.

Den glykemiskt index för livsmedel avgör hur snabbt kolhydrater förvandlas till socker. Genom att bromsa och minska glykemiskt index med vinäger, gör den konverterade sockret inte kommer in i kroppen så snabbt. Detta, i sin tur, sänker blodsockernivån i en person över en tidsperiod. För de människor vars pancreases producerar insulin, men producerar det långsamt, kan denna tidsperiod tillåta insulin produceras och börja arbeta.

Även om det finns denna positiva samband mellan vinäger och diabetes, har vinäger en bitter smak, så det folk vanligtvis lägga till dricka eller att äta mat som redan har rätt mängd ättika i dem, snarare än att dricka det ensam. Vissa livsmedel, såsom pickles och vissa salladsdressing, har vinäger i dem och kan ätas med en måltid för att minska nivån av blodsocker efteråt. Kombinera några matskedar äppelcidervinäger med ett glas vatten eller annan dryck kan dock göra det lättare att få vinäger en person behöver.

En annan koppling mellan vinäger och diabetes är att viktminskning kan uppstå från att använda den. I många fall, särskilt med typ 2-diabetes, kan vikten vara ansvarig för uppkomsten av sjukdomen. Vinäger har varit känt för att styra en persona € s aptit. Av denna anledning kan det hjälpa med gradvis viktminskning, vilket kan hjälpa till att kontrollera diabetes.

Vinäger är bara ett alternativ för behandling av diabetes. Konsumerar vinäger behöver inte betyda att en person kommer att kunna minska mängden insulin han tar. Sambandet mellan vinäger och diabetes också betyder inte att han kan ta vinäger och hans diabetes kommer att vara fullt kontrolleras. Enligt undersökningar är vinäger används före måltid hjälp bara sakta ner, och minska, blodsockernivåer. Människor bör rådfråga en läkare innan du påbörjar någon hemma-behandlingar för denna sjukdom eller någon annan.

  • Äppelcidervinäger.
  • En person med diabetes kontrollera sin blodsockernivåer.
  • Balsamvinäger.
  • Röd och vit vinäger.