Vad är en justerbar Square?

September 28

En justerbar torget är ett verktyg som används i bygg- och snickeri för att avgöra om en komponent är helt fyrkantig. Ofta med ett vattenpass i den justerbara torget verktyget, kan enheten användas för att avgöra om en styrelse eller annat föremål är inte bara torget, men nivån också. Vanligen tillverkad med en stål rak kant fäst till en trä eller plasthandtag med en bult och vingmutter, är den justerbara torget manipuleras av snickaren genom att lossa vingmuttern, flytta den raka kanten stålet till önskad längd och efterdragning vingmutter. Detta ger nu snickaren en exakt avläsning av rätvinklighet av objektet i fråga.

Generellt liten nog att passa in i en snickarverktygsbälte är justerbara torget en multipel använda verktyg som kan många uppgifter. Medan vanligtvis används för att markera ett snitt linje på ett stycke material, kan den justerbara torget också stöd i installationen av en dörr eller ett fönster. Genom att läsa av bubblan torgets handtaget, är snickare kunna bestämma den exakta placeringen av en dörr eller ett fönster hölje för att säkerställa att enheten är plan. Detta ser till att dörren eller fönstret öppnas och stängas utan att binda eller fastnar när den är klar och installerad.

Användningen av den justerbara torget är också till hjälp för att mäta konkreta och tegel kvaliteter samt takfot tråg droppe genom att övervaka läget för bubblan i nivån. Om felaktigt installerad, kommer en takfoten tråget inte dränera regnvatten, men kommer i stället samla vattnet och kunde även samla insektslarver. När du försöker bygga en cementvägg eller tegelvägg på en viss grad, är den justerbara torget ett värdefullt verktyg som gör det möjligt för murare för att kontrollera läget för den nivå bubblan, vilket matchar betyget, med jämna mellanrum och se till arbetet är korrekt. En av de vanligaste användningsområdena för torget delas skärbrädor till längden på en byggarbetsplats. Genom att markera den skurna linje med kvadraten, är skivorna korrekt avpassat tillsammans när spikade på plats.

En annan praktisk användning för justerbara torget är att bestämma djupet av en viss plats. Genom att lossa vingmuttern, kan kvadraten placeras över fördjupningen eller hålet och bladet skjuts in i utrymmet tills den bottnar ut genom att ta kontakt med en annan yta. Den vingmuttern kan sedan dras åt och kvadraten avlägsnas från hålet. Genom att mäta avståndet från spetsen på den justerbara kvadrat bladet till ytan av handtaget, kan en noggrann mätning hittas för att möjliggöra en nedskärning så att den passar det utrymme för att passa perfekt.