Vad är skillnaden mellan en Caucus och en primär?

September 30

Varje presidentvalet år i USA, politiska partimedlemmar har möjlighet att nominera den eller de anbudssökande som de tror är mest electable i allmänna val som hölls i november. Vissa stater håller primärval på förutbestämda datum, medan andra, främst Iowa, hålla extra valmöten kallas Kaukasus. Även om båda metoderna ger delegater ställda till populära kandidater finns det ett antal skillnader mellan en valmöte och en primär. Ett primärval brukar uppbyggt som ett allmänt val, medan en valmöte är mer som en stad möte, och innebär fri diskussion och debatt bland väljarna.

En skillnad mellan ett valmöte och en primär är den tid deltagarna måste bidra till processen. Ett primärval ofta modellerad efter ett allmänt val, med offentliga vallokal platser som inrättats för att ta emot röstberättigade. Dessa väljare är i allmänhet ges valsedlar med enbart kandidater deras deklarerade politiska partier som räknas. Ett primärval inte ett allmänt val, bara ett sätt att fastställa populariteten av partikandidater. Röstningsförfarandet får bara ta några minuter som enskilda väljare gör sina val bakom en stängd röstnings monter.

En valmöte, å andra sidan ofta mönstrade efter en stad hall möte. Röstberättigade uppmuntras att uppträda vid utsedda valmöte sajter, var utsedd av partitillhörighet. Lokala demokrater kan träffas på ett skolbibliotek, till exempel, medan republikanerna kan träffas på en brand hall. Under ett valmöte, får väljarna initialt sitta vid borden som bär namnen på alla partiets kandidater. De som initialt stöd Kandidat A sitter vid ett bord, medan anhängare av Kandidater B och C sitter på andra.

Under själva valmöte, är vissa partimedlemmar får tala till förmån för sina önskade kandidater. Väljarna är fria att diskutera sina åsikter med varandra, och kan skifta sitt stöd genom att flytta till en annan tabell. Denna process kan pågå i några timmar tills en slutlig omröstning är stämde. Resultatet av denna omröstning, rapporterade polisstation med polisstation, show som kandidat erhållit den största andelen av rösterna, och därmed större antal engagerade delegater.

En annan skillnad mellan ett valmöte och en primär är den tid kandidater kan spendera kampanjer i staten. Den Iowa caucus, till exempel, ses som en viktig vattendelare i en politikers ambitioner mot högre kontor. Väljarna i ett valmöte frivilligt tillbringar timmar i kniviga politiska debatter, så de flesta kandidaterna inser hur viktigt det är att ge riktiga svar och insikt i de minsta detaljerna i deras plattform. Det kan vara betydligt mer ansikte tid i ett valmöte tillstånd än en primär stat, eftersom tv och radioreklam ofta kan nå enskilda väljare som deltar i primärvalen.

Med tanke på den tid och ansträngning som måste spend organisera och delta i ett valmöte, är det inte förvånande att majoriteten av staterna nu använda ett primärval system. Stater som fortsätter att använda valmöte valsystemet tenderar att vara mindre i befolkning och mer tradition orienterad. Många Iowa väljare tar personlig stolthet i sin politiska kunniga och deras rätt att hålla öppna debatter om fördelarna med enskilda kandidater, ett tillfälle som en långvarig valmöte valsystemet.

  • En valmöte är som en stad möte och innebär fri diskussion och debatt bland väljarna.
  • Primär inrättas liknar ett riksdagsval.
  • Röstningsförfarandet under en primärval får bara ta några minuter som väljare gör val i en valbåset.
  • Under ett valmöte, är röstberättigade uppmuntras att uppträda vid specificerade valmöte platser.