Vad är en kam Over?

October 2

Det finns en sådan upplevd koppling mellan manlighet och hårväxt att vissa män anta villigt den olyckliga frisyr känd som en "kamma över." Kammen över är ett försök att övervinna effekterna av manligt håravfall genom att odla de återstående håret till en extrem längd och sedan bokstav kamma det över de kala fläckar av hårbotten. Resultatet av en typisk kam över gör många bärare ser ut skallighet medelålders män med tunna testar av hår som sträcker sig från ena sidan av deras hårbotten till den andra. En kam över är sällan misstas för en full hår.

Manligt håravfall, ett ärftligt tillstånd, kan visa sig i ett antal olika sätt, men det börjar ofta som en vikande hårfäste ovanför pannan. Det skulle också kunna börja som en kal fläck strax bakom toppen av huvudet. Med tiden sprider denna skallighet mönster ut från toppen av hårbotten, vilket lämnar en remsa av relativt friskt hår runt omkretsen och tillbaka. Vissa män lider av manligt håravfall acceptera sitt öde och trimma den återstående hårfäste kort. Andra däremot, väljer de påstådda kamouflageegenskaper kammen över.

En kam över börjar med växande resterande håret i långa trådar. Dessa trådar kan kammade rakt över den kala fläcken från sidorna, eller möjligen borstat över från framsidan eller baksidan. Vissa kam över bärare använda starka hårgelé att upptäcka limma håren när de har rätt placerad. Andra förlitar sig på gravitation eller avsaknaden av en stark vind för att hålla kammen över på plats. Iklädd en hatt eller annan huvudbonad kan vara lite problematiskt för en kam över entusiast, eftersom håret kan kastas helt ur läge. En kam över kan bli en katastrofal kam ut på ett ögonblick varsel.

Det finns ett antal skäl till varför en man kan välja att anta kammen över utseendet. Vissa tror att en korrekt tränas kam ger över dem en air av åtskillnad, eftersom många politiker och intellektuella har lekte kammen över utseende i årtionden. Andra kan känna sig som mindre av en man efter att ha drabbats av håravfall, så en kam över ger åtminstone en illusion av en fylligare hår. Även utomstående kan överväga kammen över utseende för att vara ointressant eller omogna, får användaren inte delar denna uppfattning. Vissa kam över bärare säger att de har alltid kammat håret i just stil, redan innan de började skallighet.

Kammen över kanske inte den mest populära frisyr i världen, men det har överlevt andra tvivel hårstyling modenycker såsom ducktail och mulle. Vissa ser ännu fram emot den dag då kammen över bäraren samtycker äntligen att trimma bort överflödigt hår och accepterar den hårda verkligheten i håravfall.

  • Manligt håravfall - en vikande hårfäste vid pannan och en kal fläck på baksidan av huvudet - kan orsakas av genetik och relaterad till hormonet testosteron.
  • En man med manligt håravfall kan välja att anställa kammen över tekniken.