Arrangera Desktop Windows

October 7

Du har förmodligen haft tillfällen när du hade flera fönster öppna på skrivbordet och en eller flera av dem hålls i vägen för andra fönster. Istället för att ta sig tid att ändra storlek och flytta fönstren runt till acceptabla positioner, kan du först vill prova plattsättning eller forsande dem.

Följande bild visar ett typiskt problem: (Se figur 1.)

Arrangera Desktop Windows

Figur 1. Flera fönster på skrivbordet.

Här har jag sex fönster öppna (fem kommandotolken fönster och File Explorer), och de är ganska rörig. Jag har bara en bra bild av File Explorer och de flesta av de andra fönstren är nästan helt blockerade. Jag skulle kunna försöka ändra storlek eller flytta fönstren runt manuellt, men jag kommer först föra ut dem för att se vad som händer.

Kaskad alla öppna fönster på skrivbordet, högerklicka på aktivitetsfältet och välj alternativet Cascade Windows på snabbmenyn. Min skärm är direkt omvandlas till något slags ordning: (Se figur 2.)

Arrangera Desktop Windows

Figur 2. Kaskadkopplade fönster på skrivbordet.

Detta kan vara en fin beställning-särskilt om dina fönster är inget annat än kommando-prompt fönster (som de flesta av mina är i figuren). Detta beror på att DOS-kommandon och utgång är vanligtvis ekade till vänster i fönstret och bläddra nedåt. Eftersom du kan se den vänstra delen av varje kommando-prompt fönster, kan du göra. Om du inte gillar den kaskad, men kan du återgå till din ursprungliga layouten genom att högerklicka i aktivitetsfältet och välja alternativet från den resulterande kontextmenyn Ångra Cascade.

Ett annat alternativ som du kan välja för din fönsterlayout brukade kallas "plattsättning." Det har sedan dess bytt namn till något lite mer uppenbara. Att se den i aktion, högerklicka i Aktivitetsfältet och välj Show Windows Stacked alternativ från snabbmenyn. Detta lägger ut dina fönster som så: (Se figur 3.)

Arrangera Desktop Windows

Figur 3. Staplade fönster på skrivbordet.

Även om siffran kan vara svårt att urskilja, är mina sex fönster nu placerade så att de var och upptar den maximala mängden tillgängligt utrymme på skärmen, vilket innebär att alla av dem lätt kan ses. Detta gör det enkelt att hoppa från fönster till fönster och aldrig glömma bort vad som händer på andra håll. Som tidigare, om du vill återgå till det ursprungliga fönstret layout du kan högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Ångra Show Stacked alternativ från snabbmenyn.

Det finns ytterligare en layout alternativ som du kan välja, och det är Visa fönster sida vid sida. Beroende på hur många fönster du har öppna, kanske du inte kunna berätta mycket skillnad mellan detta alternativ och Show Stacked alternativet. Du vill experimentera med både att räkna ut vad som är bäst för dina behov.

Detta tips (10114) gäller för Windows 7 och 8.