Vad är Mustard Gips?

July 29

Senap plåster är poultices gjorda av krossning senapsfrön. Olika recept kräver att lägga till andra kryddor och örter till blandningen, vilket skapar en pasta som är insvept i ett skyddande förband och appliceras på det område av kroppen där obehag är närvarande. Traditionellt är det senap gips används för att lindra bröstet trängsel under en förkylning eller influensa, eller som ett sätt att hjälpa stela muskler att slappna av.

En av anledningarna till populariteten av senap gips är värmen som grötomslag genererar. Vid tillämpningen av denna värme till bröstet, kan det bidra till att bryta upp trängsel och låta den enskilde att andas med mindre svårigheter. Samtidigt kan applicera en senap gips till en värkande rygg hjälpa slappna ömma muskler och lindra smärta i en mycket kort tid. I en ålder innan moderna salvor och krämer, många hem höll ingredienserna för en senap plåster på handen, speciellt under vintermånaderna.

En grundläggande senap gips receptet kommer att använda sig av pulveriserad senapsfrö. Pulvret kan köpas från hälsokostbutiker och krydda butiker, eller skapas genom slipning fröna för hand, eller med hjälp av en matberedare för att skapa pulvret. Små mängder av vitt mjöl, vatten och äggvita tillsätts, vilket gör det möjligt att arbeta pulvret till en pasta. Denna pasta appliceras på någon typ av tyg, vanligen bomull eller flanell, och viks till ett grötomslag. Den färdiga plåstret appliceras sedan till det område av kroppen som upplever obehag.

Det finns ett antal variationer av denna grundrecept. Vissa kallar för att utelämna vattnet, men att lägga till extra äggvitor. Tanken bakom detta tillvägagångssätt är att äggvitorna påstås bidra till att minimera risken för blåsbildning i huden. Andra recept kräver att lägga till några cayenne pulver till blandningen; förment, den capsicum i pulvret bidrar till att öka värmen i blandningen, vilket gör att grötomslag för att leverera mer värme i en kortare tid.

Medan många människor svär vid effekten av senap gips, är det viktigt att notera att det finns vissa begränsningar att tänka. Den grötomslag bör aldrig appliceras på ett öppet sår, eller på en del av kroppen där en viss typ av hudirritation redan existerar. Plåstren bör inte lämnas på under längre tidsperioder, eller blåsor är mycket troligt. Senaste, vissa människor är allergiska mot senapsfrön, vilket innebär att grötomslag kan skapa fler hälsoproblem än det hjälper.

  • Senap plåster hjälpa slappna stela muskler.
  • Senap gips används vanligtvis för att behandla bröst trängsel.