Hur jag reparera en negativ kredit historia?

December 13

En negativ kredit historia kan hemsöka alla som försöker köpa en bil eller hus, och fastställande sin kredit historia är avgörande för många människor som har haft en hård ekonomisk förflutna. Även om det tar tid, kan en negativ kredit historia repareras. Några av de uppenbara steg till reparera kredit historia betalar räkningar i tid, hålla minst 70 procent av ett kreditkort öppen, och betala eventuella brotts avgifter. En annan faktor som påverkar kredit historia är felaktig dokumentation, såsom kredit historia som säger en räkning inte betalas när det verkligen var, så beställer och kontrollera din kredit historia är viktigt. Även om konkurser och skatt garantier kan förstöra en kredit historia, och de kan inte direkt tas av din kredit rapport, är det fortfarande möjligt att reparera din kredit historia.

Ansvarsfullt hantera kreditkort är det första steget för att reparera en negativ kredit historia. Det innebär alla räkningar ska betalas i tid. Om det finns några avgifter som inte kan betalas i tid, eller för närvarande är brottsligt, bör de betalas ut så snart som möjligt. Alla kreditkort bör också ha cirka 70 procent av sin kredit linjen öppen, vilket innebär att en $ 1000 $ (USD) kreditkort bör ha $ 700 USD öppna för användning. Om kreditkortet måste användas och det behövs mer än 30 procent av den totala kredit, betala det belopp ner snabbt för att frigöra den 70 procent så snart som möjligt.

Kreditupplysningar är oftast rätt, men ett enda misstag kan göra en negativ kredit historia ser ännu värre. Vanliga fel kan innefatta omnämnande av uteblivna betalningar på lån, Uteblivna betalningar eller gå över en kreditgräns, även om du betalat rätt mängder i tid och inte gå över din kreditgräns. Det bidrar till att beställa en kredit historia rapport, granska alla negativa artiklar och sedan korsreferens dem. Om det finns några felaktiga poster, bör du ringa kreditkortsföretag och informera någon. Även om alla negativa poster är korrekta, kan du referera dina utgifter vanor och ta reda på exakt vad som håller tillbaka din kredit värdering.

Konkurser, skatt garantier, utmätningar och samlingar är förödande, även för dem med utmärkta kredit, särskilt eftersom dessa poster inte kommer att tas bort från din kredit historia i åratal. Även dessa objekt inte kan raderas, som visar att du är ansvarig med din kredit kommer bidra till att vända en negativ kredit historia. Om att få ett vanligt kreditkort är omöjligt, få en säker kreditkort, eller en som kräver säkerheter. Hantera en regelbunden eller säker kreditkort ansvarsfullt visar kreditbyråer att du arbetar för att reparera din negativa kredit, och de kommer att börja höja din kredit värdering.

  • Korrigera felaktigheter på en kreditupplysning kommer hjälpa till att reparera en negativ kredit historia.
  • Etablera ett mönster av att betala räkningar i tid är ett sätt att reparera en negativ kredit historia.
  • Göra tid betalningar på räkningar kan hjälpa till att reparera en negativ kredit historia.