Vad är ägglossning metoden?

December 18

Den ägglossning Metoden är en metod för familjeplanering, där en kvinna iakttar tiden och konsekvens av hennes livmoderhalsen för att avgöra när hon har ägglossning. När hon vet om hon har ägglossning, kan hon använda den här metoden för att försöka, eller inte, att föreställa ett barn. Av denna anledning är det ägglossning metoden både en metod för födelsekontroll och en metod för att försöka bli gravid.

När en kvinna har ägglossning, eller på väg att ägglossning, livmoderhalsens slem ändras till en tydlig, hala konsistensen för ett par dagar. Före denna förändring kommer de livmoderhalssekretet blir något tunnare, men det kan vara svårare att avgöra. Dessa förändringar kan lätt iakttas av de flesta kvinnor när de vet vad de ska leta efter.

Noggrant observera förändringar i livmoderhalsen är det enda sättet att använda ägglossning metoden, och det är viktigt att vara vaksam. Om man använder ägglossning metod för att försöka förhindra graviditet, bör samlag sluta så fort man observerar förändringar, och bör inte återupptas förrän cirka två dagar efter allt återgår till det normala. Denna metod är ibland i kombination med Basal metod kroppstemperaturen, där temperaturen tas varje dag direkt när jag vaknade, för ännu större effektivitet.

Tänk på att ägglossningen preventivmedel bör endast användas av personer som är i engagerade, monogama relationer. Till skillnad från kondomer, uppenbarligen inte skyddar mot könssjukdomar, och även om det är en relativt effektiv metod för födelsekontroll, är det inte idiotsäkert. Potentialen för graviditet säkert fortfarande existerar om man bara använder ägglossning spårning som preventivmedel, eftersom det är möjligt att bli gravid även om man har sex några dagar innan man börjar ägglossning.

Den ägglossning metoden är en mycket effektiv fertilitet metod är dock. En kvinna som har sex medan hon är ägglossning har de högsta chanser att bli gravid, eftersom detta är den tid i månaden när hon är som mest fertil. Återigen kan denna metod också fungerar mycket bra i kombination med kroppstemperatur metoden. De par som är intresserad av att prova ägglossningen metoden, antingen för födelsekontroll eller vid försök att bli gravid, kanske vill diskutera det med en läkare. En läkare kan ge ännu mer specifika instruktioner för att följa förändringar i livmoderhalsens slem och i kroppen, vilket kan bidra till att öka effektiviteten vid användning av denna metod.

  • Den ägglossning metoden används för att planera tiden för ägglossning med en kalender för födelsekontroll eller fertilitet.
  • Livmoderhalsen torkar upp inom några dagar före implantation eller menstruation.
  • Den ägglossning preventivmedel bör endast användas av personer i engagerade relationer.
  • En ökad könsdrift kan vara ett tecken på ägglossning hos vissa kvinnor.