Hur du tar landskapsbilder med en Nikon D90

December 20

Vackra landskap fotografi är inte bara den rike fina konstnärer och yrkesverksamma. Oavsett om du är en ny fotograf eller har många års erfarenhet, landskap är vackra. Med den perfekta landskap fotograferar är delvis subjektiv. Ta skärpedjup, till exempel: Du kan välja att ha alla element skarpt fokuserade, eller en enda förgrunds element med en mjukare bakgrund. Med några digitala fototips, men vet du nog att experimentera med detaljerna tills du kan skapa landskap som tar andan ur dig.

 • Skjut in bländarprioritet exponeringsautomatiken läge (A) så att du kan styra skärpedjupet. Om du vill ha extrem skärpedjup, så att både nära och avlägsna objekt är skarpt fokuserad, välj en hög bländare värde eller använda liggande läge. För korta skärpedjup, använd ett lågt värde.

  I landskapsläget, har du ingen kontroll över det exakta värdet (eller vissa andra inställningar för bildtagning). Och i svag belysning, kan kameran tvingas välja en låg f-stop inställning.
 • Om exponeringen kräver en lång slutartid (som med höga bländarsteg), använd ett stativ eller fast yta för att undvika oskärpa. Om slutartiden sjunker under vad man bekvämt kan handtag, använd ett stativ för att undvika bild-oskärpa kameraskakningar . Alternativt kan du alltid öka ISO-känslighet för att möjliggöra en snabbare slutartid, också, men det alternativet för med sig risken för ökad bildbrus.
 • För dramatiska vattenfall skott, överväga att använda en lång slutartid för att skapa den "dimmig" look. Den långsamma slutar suddar vattnet, vilket ger en mjuk, romantisk utseende. Återigen, använd ett stativ för att se till att resten av scenen inte också oskärpa på grund av kameraskakningar.

I mycket starkt ljus, kan du överexponera bilden på en mycket lång slutartid, även om du slutar bländaren hela vägen ner och välj kamerans lägsta ISO-inställning. Som en lösning, överväga att investera i ett neutralt gråfilter för ditt objektiv.

 • Vid soluppgång eller solnedgång, bas exponering på himlen. Förgrunden blir mörkt, men du kan oftast ljusare i ett foto redaktör om det behövs. Om du baserar exponeringen på förgrunden, å andra sidan, kommer himlen blir så ljus att all färg ska tvättas ut - ett problem som du vanligtvis inte kan fixa i efterhand.

  Också experimentera med olika nivåer av Aktiv D-Lighting justering. Du kan justera inställningen bara i P, S, A och M exponeringslägen, dock.

  För svala nattliga stads pics, experimentera med långa slutar. Givet att bilar eller andra fordon rör sig genom scenen, är resultatet neon spår av ljus.

  I stället för att ändra slutartid Manual "> manuellt mellan varje skott, prova glödlampa läge. Finns endast i M (manuell) exponeringsläge, registrerar detta alternativ en bild så länge du håller ned avtryckaren. Så bara ta en serie bilder, håller knappen nere för olika lång tid för varje skott. I bulb-läge, kan du också överskrida standard maximala slutartid på 30 sekunder.

 • För bästa belysning, skjuta under de "magiska timmar." Det är termen fotografer använder för tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen, när ljuset avges av solen är mjuk och varm, som ger allt det vackra, värmde försiktigt look.
 • I knepigt ljus, fäste exponeringar. Gaff betyder helt enkelt att ta samma bild på flera olika exponeringar för att öka oddsen att åtminstone en av dem kommer att fånga scenen på det sätt du föreställa. Alternativexponering är speciellt bra i svåra ljussituationer såsom soluppgång och solnedgång.

  I P, S, A och M, kan du dra nytta av automatisk gaff. Tyvärr, du verkligen kan inte fäste exponeringar i de helautomatiska lägen exponering eftersom du har ingen möjlighet att justera exponeringen i dessa lägen.