Hur man skapar en kontext Bibeln för dina barns bok

December 17

Varje berättelse måste vara jordad. Att grundstötning eller stiftelse skapas när ett sammanhang utvecklas. En kontext bibel kan hjälpa dig att ge en karaktär en plats att börja, en plats att ställa hennes fötter och sedan hoppa in i eller bort från när åtgärden visar.

Även om det är alltid klokt att börja en berättelse direkt med huvudpersonen i aktion, förr eller senare att karaktären kommer att behöva gå någonstans. Var är det någonstans? Och är det någonstans viktigt? Mängden sammanhang utvecklades i berättelsen besvarar de frågor för läsaren. Och för att hjälpa dig att räkna ut det, måste du utveckla en kontext bibel.

Skapa ett sammanhang bibel är inte mycket annorlunda från att skapa en karaktär bibel. Dess syfte är ganska mycket samma: att hjälpa dig att utveckla, vet, och evocatively beskriva alla de olika platser där det händer sker. En kontext bibel håller all platsinformationen på ett ställe.

För att skapa din kontext bibel, måste du ställa några grundläggande frågor om miljö där du vill placera din karaktär. Syftet med dessa frågor är att göra en plats levande, ungefär som en väl utvecklad karaktär gör.

Sammanhanget bör så väl skapas som en läsare kan placera sig där och faktiskt föreställa sig hur det ser ut, hur det känns att leva i eller besöka denna plats, vad olika delar av staden luktar eller känns som, och vad som kännetecknar sin ton, stil, och invånare.

Här är några frågor du kan ställa för att utveckla en miljö för din berättelse:

  • Vad är den plats som kallas? Var kom det namnet ifrån?
  • Vilken del av världen är det i? Är det nära vatten? Berg? Plains? Hur denna plats upprätta en ton till platsen?
  • Vad är etnisk makeup? Om blandade, är det blandade eller segregerad?
  • Finns det ett centralt område där människor samlas, turister besöker, eller platsen är känd för?
  • Vad betyder det luktar?
  • Vilka olika ljud eller ljud hör du när du går nerför en gata?
  • Vilken plats känd för? Hur påverkar det dess karaktär?
  • Vad är det första nykomlingar märker när de anländer?

Skapa och utveckla ett sammanhang betyder inte nödvändigtvis inklusive punkt efter punkt i beskrivningen i din färdiga berättelse. Precis tvärtom: Det innebär att veta ett ställe väl nog att några väl valda meningar kan framkalla en känsla eller ton för platsen för läsaren.

Ofta, du läste böcker starring tecken som kommer från riktiga städer. Författaren tappar namnet på staden och lämnar det därhän. Vad en rip-off. Läsaren kanske inte vet vad han saknar - och det är författarens fel.

Till exempel, kommer Lisa från Los Angeles, Kalifornien, som inte bara är en stor stad, men är ett stort län med många olika städer inuti den, alla med sin egen karaktär. Människor som bor i var och en av dessa städer antas dela i karaktären av platsen de har valt att leva.

Till exempel har människor som bor i Venedig, Kalifornien, valt att bebo en artsy, ungdomlig strand samhälle packad med fotgängare, kulturellt blandade, och omöjliga att driva igenom på soliga sommaren helger. Det finns massor av restauranger och läckra butiker, med skröpliga rätt granne med helt spanking nya.

Om du är bekant med Venedig, vet du att människor som väljer att leva där acceptera och även anamma vad Venedig har att erbjuda - både bra och dåliga. Så en karaktär som kommer från Venedig kommer att antas besitta en konstnärlig och acceptera attityd eller att njuta av att vara omgiven av andra som gör - men bara om du är bekant med det området kan du vet nog att anta att om karaktären.

Om du inte är bekant med det området, måste du författaren att släppa in dig på sina hemligheter så att du kan bättre förstå karaktären lever eller besöka denna plats.