Vad är en Baseboard?

November 10

En bottenplatta är en styrelse som täcker den plats där väggar och golv möts. Det finns ofta en liten lucka i detta gemensamma, så en bottenplatta täcker att fula gap och lägger en accent till rummet. Dessa styrelser är oftast bara ett fåtal inches hög och är oftast gjorda av trä, men plast kan också användas. De tjänar en praktisk funktion än att bara dölja en lucka; de skyddar även väggarna från sparkar och skador från andra föremål, såsom kvastar eller moppar, slående väggarna. En bottenplatta liknar TRÄPANEL, men de är distinkt olika på många sätt.

Wainscoting är ett annat sätt att dölja gapet mellan ett golv och väggar, men TRÄPANEL är typiskt mycket högre än ett BMC. Wainscoting kan vara mellan midjan och bröstet hög, medan golvlister är i allmänhet inte är högre än överdelen av fotleden. En bottenplatta kallas ibland en bas gjutning, och det kan vara ganska vanligt eller mycket dekorativa för att passa det estetiska i ett rum. De enklaste versionerna av golvlister är enkla remsor av virke som antingen målade eller färgade, sedan spikade i väggen. Mer komplicerade konstruktioner kan vara huggen att lägga en accent till den del av muren.

Vissa hus har Baseboard värme. Elektriska värmare fästs på väggen där golvlister annars skulle fästas, och de är anslutna till en elektrisk hook-up för att kontrollera nivån av värme. Värmeelementen inuti värmaren värms upp och utstrålar värme uppåt in i rummet. De används oftast i stället för golvlister, även om de kan installeras ovanpå golvlister samt. Vissa konstruktioner av BMC bastuaggregat är även gjort för att efterlikna mer detaljerat utformade golvlister för att förbättra det estetiska runt i rummet.

Plastgolvlister har blivit vanligt förekommande i hemmen också, eftersom de tenderar att vara mycket billigare än trä och lika visuellt tilltalande. De kan limmas på väggen istället för spikad, och de kommer i en mängd olika färger och stilar för att passa olika rums stilar. Plast kommer också att fungera länge med lite eller inget underhåll och kommer inte bära så snabbt som trä.

Wainscoting kan användas tillsammans med golvlister samt för att ytterligare förbättra det estetiska av rummet. Ursprungligen utformad för att skydda väggarna från ryggen på stolarna och för att dölja luckor som bildats som bostäder expanderat och kontrakte från säsong till säsong, är TRÄPANEL mestadels dekorativa idag och kan göras till anpassade storlekar. Den wainscoting ofta konstruerade med spontade brädor.

  • Wainscoting kan användas tillsammans med golvlister samt för att ytterligare förbättra det estetiska av rummet.
  • Det finns ofta en liten lucka där väggar och golv möts, så en bottenplatta täcker den luckan och lägger en accent till rummet.