Hur väljer jag det bästa Kyfos behandling?

November 12

Kyfos är en spinal tillstånd som kännetecknas av en avrundning av det övre ryggraden, vilket ger en puckelryggig utseende. Ibland kan kyfos orsakas av dålig hållning och är lättare att korrigera, men oftare är kyfos en genetisk tillstånd som är ganska svårt att rätta till. Det bästa kyfos behandling är något som bör diskuteras med din läkare, och är inte något som verkligen bör fastställas på ens egen. Det finns några faktorer att tänka på, dock.

För det första kan kyfos endast diagnostiseras genom en röntgen. När kyfos har diagnostiserats, ålder patienten har en stor inverkan på kyfos behandlingen. Om tillståndet upptäcks i barndomen eller tonåren, behandlingsalternativ omfattar generellt stag och sjukgymnastik. Varje patient är olika, men stag i allmänhet måste bäras hela dagen under några år. Sjukgymnastik kan också bidra till att stärka musklerna i ryggen, vilket kan bidra till att räta ut ryggraden.

Tyvärr är kyfos ett tillstånd som tenderar att inte svarar mycket bra på stagning, som skolios, en liknande tillstånd, vanligtvis gör. Din läkare kan då överväga ytterligare vägar för kyfos behandling, men detta är också baserad på några villkor, främst graden av krökning. Kirurgi är nästa alternativ för kyfos behandling, men den här typen av kirurgi är mycket omfattande, med en ganska hög grad av risk. Faktorer för operation inkluderar graden av krökning liksom dess progression.

Vissa kirurger kommer inte att fungera på ett kyfos kurva om det inte är mer än 60 grader mätt på en röntgen, och andra kommer inte att fungera om det inte är mer än 70 grader. Normal spinal krökning typiskt anses vara mellan 20 och 45 grader. Progression av kurvan är en annan faktor för kyfos behandling; Om kurvan är fast kommer en kirurg att vara mindre benägna att driva än om kurvan går framåt, och med bara några få grader per år. Kirurgi för att korrigera kyfos allmänhet innebär fusion av två eller flera ryggradsdjur, samt implantation av metall instrumentering för att hålla fusions på plats medan det läker.

När du väljer den bästa kyfos behandling, är det viktigt att arbeta nära med din läkare och eventuella sjukgymnaster. Fråga alla frågor du kan tänka innan opereras. De flesta läkare överväga operation för att vara en sista utväg, och kommer inte göra det av kosmetiska skäl. Kyfos behandling kan innebära smärtlindring också, vilket är något annat som måste diskuteras med en läkare.

  • Personer som lider av kyfos kan ha ett hunchedback utseende.
  • En sjukgymnast kan skapa en övning behandlingsplan som är utformad för att lindra kyfos genom att stärka ryggmusklerna.
  • Tyvärr är kyfos ett tillstånd som inte tenderar att svara bra på stag.
  • En spinal röntgen är nödvändig för att bekräfta en diagnos av kyfos.