Vad är en Graphologist?

November 17

En grafolog är någon som studerar handskrift, och oftast tillämpar sina studier för att analysera specifika handlingar. I vissa fall är en grafolog också en psykolog, eftersom man tror att handskrift ger insikter i någons personlighet, mentala tillstånd, och nervsystemet hälsa. Det finns ett antal potentiella karriärer för en grafolog, allt från att hjälpa kriminaltekniska dokument examinatorer att hjälpa företag med deras rekryteringsförfaranden, och utbildning varierar från korta praktikplatser till år av professionell skolgång. Konsten att grafologi har utövats i tusentals år; några av de gamla grekerna, till exempel, skröt om att de skulle kunna lära sig en hel del om varandra genom att granska deras handstil.

Handskrift kan användas för att titta på flera aspekter av personligheten. När anställda att titta på tvivelaktiga handlingar, kommer en grafolog titta på hur individen skriver i flera prover, identifiera distinkta drag som kan avslöja huruvida en handling är fejk. På ett sätt är handstil som en tumavtryck; det är mycket svårt att förfalska och inga två författare är de samma. Läkare kan också använda den för att titta på det allmänna tillståndet av patientens hälsa. Eftersom händerna styrs av det centrala nervsystemet, kan förändringar i handstil avslöjar nervsystemet problem såsom tillfällig arbetsoförmåga genom alkoholförgiftning, eller de tidiga stadierna av Parkinsons sjukdom och andra allvarliga nervsystemet sjukdomar.

Men en grafolog ser oftast vid handskrift att få fram information om författarens personlighet. Grafologer tror att skrivandet kan avslöja distinkta undermedvetna personlighetsdrag, eftersom egot är ofta undertrycks medan folk skriver. Även vissa drag tenderar att åtföljas av vissa handstil quirks, och en bra grafolog kan identifiera potentiella psykiska problem, eller bara få ett fönster in hur någons omedvetna hjärnan fungerar. Genom att analysera handskrift, tror man att en grafolog kan förutsäga kompatibilitet med andra människor eller ett jobb, identifiera områden av spänning i någons liv, och se vilken typ av känslor personen upplever när han eller hon skrev.

I de flesta områden i världen, det finns ingen formell juridisk definition för en grafolog. De flesta grafologer lär genom att studera med andra, även om vissa väljer att fortsätta grafologi efter att de redan har examen från medicinsk fakultet, vanligen som psykolog. Många kriminaltekniska utbildningsprogram erbjuder graphology klasser också, och det kan ta år att bli en skicklig och noggrann grafolog. Människor som är intresserade av grafologi bör nog börja med att studera omfattande psykologi, så att de kommer att ha en fast grund att arbeta från när man tittar på handstil.

  • En grafolog studerar handstil.