Vad är den statliga Song of Texas?

November 18

Staten sång Texas har rubriken "Texas, vår Texas." Sången komponerades av William J. Marsh, som cowrote texterna med Gladys Yoakum Wright. Främst ansåg en marsch, har låten tre strofer och en refräng som brukar upprepas två gånger under låten.

I slutet av 1920-talet genomfördes en statewide tävling som hålls i Texas för att hitta en lämplig statlig låt. "Texas, vår Texas" vann tävlingen och antogs officiellt som den statliga sång Texas 1929. Sedan dess antagande som stats sång Texas, har bara en revidering gjorts texterna. År 1959, då Alaska medgavs till unionen, den tredje raden i sången, proklamera Texas för att vara den största staten, ändrades till deklarera Texas som "djärvaste" state istället.

Texas statsflagga brukar visas när staten sång Texas spelas. De som är medborgare i Texas väntas stå vänd mot flaggan, med deras högra hand över deras hjärtan. Som ett tecken på respekt, bör alla hattar och andra huvudbonader tas bort. Människor som inte är medborgare i Texas förväntas stå ut med respekt.

De texter av "Texas, vår Texas" speglar en våldsam stolthet i självständighet Texas uppnådde under Texas revolutionen. Låten omfattar begreppen lojalitet, renhet, och mod att Texas flagga står för. Orden betonar svårvunna kamp för självständighet som symboliseras av den enda stjärnan på det statligt sjunker.

The Alamo och slaget vid San Jacinto, både stora vändpunkter i Texas kampen för självständighet från Mexiko, spela stora delar i delstaten sång Texas. Hänvisningen till Alamo firar fruktansvärd mexikanska angrepp på Alamo Mission, brutaliteten som fått många att gå med Texas i kampen för självständighet. Slaget vid San Jacinto den 21 april 1936 slaget där Texas äntligen besegrade den mexikanska armén, vilket gör slut på Texas revolutionen och vinna oberoende.

Enligt ord "Texas, vår Texas," det är klart att Texas håller sig stolt som en ledstjärna för frihet och ett exempel på vad som kan åstadkommas genom tapperhet, lojalitet och uthållighet även i motgångar. Staten sång Texas speglar också en djup orubblig tro på Gud, och dess kören kräver Guds välsignelse flera gånger om. Låten tydligt ekar känslor av stolthet och lojalitet flesta Texans har för deras tillstånd, och det är en älskad melodi som många Texas medborgarna vet utantill.

  • "Texas, vår Texas," är den statliga sång Lone Star State.
  • De texter av Texas statliga sång speglar stolthet i sin självständighet.