Vad är brodermaskiner?

November 13

Brodermaskiner är speciella symaskiner ändamål maskiner som producerar arbetade broderi på tyg genom att följa en dator design. Denna design kan antingen vara användarskapat, levereras som standard med maskinen, eller skapas genom en tredje part och köps för att användas på maskinen. Broderi maskiner görs möjligt genom framsteg inom datortekniken. En ny innovation i hemmet sömnad, var brodermaskiner första kommersiellt tillgängliga på 1990-talet, på en ganska brant pris. Dessa maskiner har vissa lagrade mönster användaren kan komma åt, liknande datorprogram.

Som med alla tekniska framsteg, är brodermaskiner snabbt blivit både billigare och mer kapabla eftersom tiden går. Nu kan du köpa programvara som fungerar med digital ingång för att vända ett foto eller favoritkonstverk till maskinläsbar broderimönster för användning i din brodermaskin. Vissa maskiner kommer både sy i traditionell mening och sy broderimönster också, även om den senaste trenden är en separat maskin för endast broderi, med en traditionell "sy endast" maskin som används för vanlig sömnad. En hel industri finns nu att skapa mönster för användning i brodermaskiner.

Det är av historiskt intresse att notera att Charles Babbage, allmänt anses vara den första att uppfinna den programmerbara datorenhet i 19th century, lånade begreppet lagra maskininstruktioner för hans Analytical Engine på hålkort från de som används i Jacquard vävstolar. Dessa vävstolar var de första mekaniska anordningar för att använda lagrade instruktioner, i detta fall på kort med hål stansade i dem, för att styra mönstret av tyget som vävs av maskinen. Jacquard s hålkort inspirerade Babbages, som blev den tidigaste formen av ingång för de nya datorenheter som skapades på 1940-talet och framåt. Nu beräkningsfältet returnerar textilindustrins fördel, med maskiner, mjukvara, bildspråk och digitalisering föra förmågan att förvandla varje tygstycke i en fantastisk gobeläng av färgglada bilder.

  • Maskin broderi kan utföras i industriell skala med flera nålar på en maskin.
  • En jacquardvävstol utnyttjar ett öga punkt nål för att tätt väva trådar när du skapar tyg.
  • Charles Babbage, uppfinnaren av den första programmerbara beräkningsenheten, lånat begreppet lagring av instruktioner från Jacquardvävstol.