Att hålla en matdagbok för en Dairy-Free Diet

November 19

Skapa en matdagbok

Skapa en matdagbok är enkelt. Här är vad man ska göra:

  • Skriv ner allt du äter eller dricker varje dag under en period av flera dagar, en vecka, eller hur länge kan du stå ut med det använda en bärbar dator, registerkort, en tidskrift, eller ett ordbehandlingsdokument på datorn -. Vad som fungerar för du och din livsstil.
  • Håll dina anteckningar så detaljerat som möjligt. Om du har en skål med spannmål till frukost, notera om du täckt det med komjölk eller nondairy mjölk. Om du åt en smörgås till lunch, noterar vad påfyllning var och om det innehöll ost eller andra mejeriprodukter.
  • . Record vad du äter så fort du är klar med din måltid eller mellanmål så sätt, du är mindre benägna att glömma att spela in - eller att glömma vad du åt! Vissa människor spelar i slutet av varje dag, men inte falla i den vanan. Dina uppgifter kommer att vara mer exakt om du spelar in direkt efter att ha ätit eller druckit.

Underhålla matdagbok på ett anteckningsblock eller en liten tidskrift är praktiskt eftersom du kan stoppa in det i din handväska eller portfölj och ha den till hands när du behöver göra en snabb anteckning. Men online-mat dagböcker finns också. Fördelen med dessa är att de kan stämmer upp din totala dagliga kaloriintaget och analysera näringsvärdet i din kost.

Uppskatta portionsstorlekar till bästa förmåga, och krafsa dem ner också. Till exempel, notera om du hade en kopp mjölk på spannmål, två skivor bröd med din smörgås, en halv kopp kokta grönsaker med en tesked margarin, och så vidare. Denna information kan vara användbar vid något tillfälle för att hjälpa dig eller en vårdgivare avgöra din nivå av känslighet för mjölkprotein eller laktos.

Övervakning dina framsteg med en matdagbok

Använd din matdagbok för att kontrollera dina framsteg från gång till gång. När du har hållit en matdagbok för en inledande vecka eller två, ställ den åt sidan. Låt flera veckor går, och sedan hålla en dagbok igen i flera dagar. Jämför det med din första dagbok för att se hur långt du har kommit. Det kan vara motiverande att se att du konsekvent har ersatt komjölk på din morgon spannmål med sojamjölk, att du beroende på färre ost-lastat måltider, och att när man äter ost, köper du mejerifria sorter.

Att se på papper vad du nu äter också kan utlösa ett erkännande av livsmedel du fortfarande äter som innehåller mejeri. Till exempel kan du inser att du använder bearbetade livsmedel som innehåller mejeri ingredienser, såsom kakmix eller salladsdressing. Du kanske upptäcker att hålla en matdagbok hjälper dig sålla bort de mejeriprodukter i etapper, ett parti i taget.