Vad är Graviditet Massage?

December 5

En graviditet massage är en massage som är speciellt utformad för behoven hos en gravid kvinna. Denna skola massage gör fysiska boende för graviditet så att gravida kvinnor kan njuta av avslappnande massage som en del av deras prenatal vård regim. Generellt flesta massörer rekommenderar att kvinnor väntar tills deras andra trimestern för alla typer av massage och graviditet massage kan fortsätta tills den dag en kvinna föder. Dessutom, i veckorna och månaderna efter förlossningen, postnatal massage kan användas för att hjälpa kroppen återhämta sig från stress av graviditet och förlossning.

Massage terapeuter har flera problem när man arbetar med gravida kvinnor, och en terapeut som erbjuder graviditetsmassage brukar ta en specialiserad kurs för att se till att han eller hon tryggt kan erbjuda denna tjänst. En väl kvalificerad massageterapeut är oftast glada att tillhandahålla uppgifter om hans eller hennes kurser och certifieringar till kunder, så alltid se till att fråga när du bokar en tid för en graviditet massage.

Under massagen är särskilda boende görs för att förändra kroppen av en gravid klient. Graviditet massage utförs vanligtvis med kunden på hennes sida, och med hjälp av speciella kuddar att placera sin kropp så att hon är bekväm. Vissa massage tekniker kan också vara farligt under graviditeten, särskilt vissa akupressur och zonterapi tekniker som skulle kunna utlösa sammandragningar.

Gravida kvinnor är ofta mycket känsliga för ljud, beröring, temperatur och lukt. En massageterapeut som är specialiserad på graviditetsmassage använder speciella massagetekniker och arbetar lätt på hans eller hennes klient för maximal komfort. Uppvärmda bordsvärmare och oljor är inte används, på grund av studier som har länkats förhöjd temperatur med prematurt värkarbete och komplikationer. Vissa eteriska oljor är också undvikas under graviditet, och massageterapeut arbetar med sin klient att hitta bekväma musik och lukter som kunden har, så att upplevelsen är trevlig.

Under graviditeten kvinnor upplever en hel del fysiska förändringar. Många kvinnor upplever smärta och ömhet, eftersom de bär sina kroppar på olika sätt för att rymma graviditeten. Graviditet massage kan hjälpa till att lindra spänningar och ömhet, och massageterapeut kan också ge rekommendationer för att sova och gå positioner för att göra höggravid kvinna bekvämare. Massage kan också hjälpa till med svullna fötter och vrister som plågar vissa gravida kvinnor.

Förutom att gynna en gravid kvinna fysiskt, är prenatal massage också känslomässigt fördelaktigt. En vänlig beröring kan vara ett mycket användbart helande verktyg, som kan lugna utrymmet av ett spa eller massagestudio. Vissa gravida kvinnor också njuta av känslan av att bli omhändertagen. Graviditet massage är en stor gåva att ge till gravida vänner; många spa erbjuder presentkort som kan omfatta andra graviditetssäkra spabehandlingar samt.

Innan du bokar en tid för graviditet massage, ska du tala med din läkare. Även massage kan vara mycket fördelaktigt, kan den också kontraindicerat i vissa fall, och ditt barns hälsa är av största vikt. När du får OK från din läkare, barnmorska eller doula kommer din massageterapeut också vara mer bekväm att arbeta med dig.

  • En massageterapeut kan utfärda rekommendationer till gravida kvinnor för att sova positioner.
  • De flesta massörer rekommenderar att kvinnor väntar tills deras andra trimestern för alla typer av massage.
  • Förhöjd temperatur under graviditeten har kopplats till för tidig förlossning och komplikationer.