Att hitta rätt mental inställning för framgång

December 3

Attityd är inte riktigt allt när det gäller att vara framgångsrika, men attityden spelar en roll i praktiskt taget varje fas av ditt liv. En dålig attityd blir fler människor eldas än någon annan enskild faktor, och en bra attityd får människor jobb och hjälper dem att hålla dessa jobb mer än någon annan faktor.

Din attityd påverkar många människor, från din familj till främlingen du ler vid gathörn. Din attityd är särskilt viktigt när du möter till synes hopplösa situationer. Att förlora ett jobb, kompis eller vän på grund av en usel attityd är olyckligt - särskilt eftersom en dålig inställning kan fastställas.

Välj optimism över pessimism

Du kan hitta minst två sätt att se på nästan allt. En pessimist ser för svårigheter tillfälle, medan en optimist ser för möjligheter i svårigheter. En poet länge sedan satte skillnaden mellan optimism och pessimism så här: "Två män såg ut från fängelse barer - såg lera, de andra såg- stjärnor."

Tyvärr har många människor ser bara på problemet och inte på möjligheten som ligger inom problemet. Många anställda klagar svårigheten att deras jobb, till exempel, utan att inse att om jobbet var enkel, skulle arbetsgivaren anställa någon med mindre förmåga att vid en lägre lön. Ett litet mynt kan dölja även solen om du håller myntet tillräckligt nära ögat. Så när du kommer för nära dina problem att tänka objektivt om dem, försök att tänka på hur din vision kan hindras, ta ett steg tillbaka, och se på situationen från en ny vinkel. Slå upp i stället för nedåt.

Pessimism grumlar vattnet möjligheter. När som helst en ny innovation kommer tillsammans lovar att göra livet lättare, klagar någon alltid att det kommer att ta jobben för människor. När Eli Whitney uppfann bomull gin, demonstranterna sade att det skulle sätta tusentals människor utan arbete. Istället gjorde uppfinningen produktionen av tyg mycket billigare, och miljontals människor hade råd mer kläder, vilket skapade otaliga arbetstillfällen. När datorn uppfanns, trodde folk att människor skulle förlora sina jobb. Vissa människor har varit tvungna att omskola sig för att stanna sälj, men nästan alla är överens om att datorerna har skapat - inte bort - jobb och har förbättrat vår förmåga omätligt.

Du kan inte göra något för att förändra det faktum att det finns ett problem, men du kan göra en hel del för att hitta en möjlighet inom det problemet. Du är garanterad en bättre morgondag genom att göra ditt bästa idag och utveckla en handlingsplan för morgondagens som ligger framför oss. Kom bara ihåg att hålla en positiv mental attityd, så att, när du planerar för morgondagen, du gör det med känslan av förväntan som producerar betydligt bättre resultat.

Välj optimism över cynism

Cyniker tror fortfarande att någon knuffade Humpty Dumpty, och de skulle rösta emot att starta en Pessimist Club eftersom de inte tror att en sådan klubb kan fungera.

Nästan hälften av amerikanska arbetare falla i cyniker kategorin. De misstror det mesta - regeringen, storföretagen, de produkter de köper, deras arbetsgivare, arbetsledare och kollegor. En ytterligare portion av arbetstagare klassificeras som försiktig, med starka cynical benägenhetar.

Hur många vänner och hur mycket sinnesfrid behöver cyniker har? Hur väl känner de umgås med sina kompisar, barn och grannar? Inte många, inte mycket, och inte mycket väl.

På den ljusare sidan av livet är idealist - individer som har en tendens att se den bästa lösningen i alla situationer. Sugga dessa optimistiska frön, och du höjer optimist gömd inuti dig.

Mycket cynism orsakas av orealistiska förväntningar - förväntar sig stora saker att hända dig utan ansträngning från din sida. Att ha höga förväntningar för dig själv är en viktig del av framgången, men du måste också utveckla en solid mål program för att göra dessa förväntningar till verklighet. Folk läser alltför ofta världen genom rosafärgade glasögon, och när deras orealistiska förväntningar misslyckas, blir de cyniska och sätta på elände färgade glasögon.

En positiv attityd garanterar inte framgång, men en cynisk attityd garanterar misslyckande.

Vänd avbrott till möjligheter

Har du någonsin varit fast i en bilkö vid sämsta möjliga tidpunkt? Visste du stampa foten, pund ratten, skaka din näve, luta på hornet? Om så, hittade du att starkare du blåste din horn och styggare du fick när du skakade din näve, desto snabbare trafiken framför dig öppnas upp och tillåts du att gå igenom?

Om du följer denna fot stampa, horn-blowing rutin tillräckligt ofta, du höjer ditt blodtryck, öka dina chanser att få en hjärtattack eller utveckla sår, och i allmänhet förstöra din disposition och förkorta din livslängd.

Titta på den trafikstockning, leende och säger: "Åh, pojke! Jag slår vad om att det kommer att ta minst 30 minuter att få igenom den här röran! På 30 minuter, om jag lyssnar på informations band, lägga till min vokabulär, upptäcka nya ledarskapsprinciper, eller öka min kunskap! " Eller om du har någon i bilen med dig, är en trafikstockning en möjlighet för en oavbruten besök. Använd tiden att göra en inköpslista eller planera en överraskning för din partner nästa födelsedag. Dina alternativ är kanske inte riklig, men med hjälp av din tid att utföra meningsfulla resultat säker slår "stewing utan att göra."

Du har ett val - antingen du kan vinna eller åstadkomma något medan du väntar, eller så kan du bli upprörd och sätta på stroke, hjärtinfarkt och högt blodtryck. "Människor trassel" på kontoret, hemma, grannskap, skola, lekplats, och ballpark kan hanteras på ett liknande sätt. Även om du inte kanske kan pop i ett band eller läsa en bok när andras scheman inte överensstämmer med din, kan du ändå koppla av och titta på folk eller använda den extra tid att arbeta med idéer. Du kommer att vara friskare och gladare i slutet av dagen om du tar detta synsätt.