Vilka är de olika Metoder för Beard Removal?

December 3

Skägg avlägsnande är ibland en nödvändig förutsättning för dem som arbetar i ett företags inställning, medan andra kan ta bort deras ansiktshår för mer kosmetiska skäl. Det finns ett antal av skägg bort metoder som kan användas. Rakning, hårborttagningsprodukter krämer, gängning och vaxning eller SÖTNING är livskraftiga skägg borttagningsalternativ. Skägget borttagning metod som väljs vara lämpliga för den typ och längd på håret också.

Rakning tenderar att vara den mer traditionella metoden att skägg borttagning används av de flesta män. Processen består av slathering rakkräm på morrhåren, och med hjälp av en rakkniv för att skära håret av i ansiktet. Även om rakning är ett alternativ för dem med naturligt rakt hår, kan individer som har lockigt hår uppleva inåtväxta hårstrån. Detta beror på håret curling tillbaka in i huden när den börjar växa, som orsakar inflammation. Med hjälp av en rakkräm för känslig hud och tillämpa efterbehandling lotion efteråt kan bidra till att undvika detta problem.

Hårborttagningsprodukter krämer är ett annat alternativ för omfattande skägg borttagning. Den hårborttagningskräm bryter ner proteinbindningar i skägget, så att en person för att ta bort hår med en torka av en tvättlapp. Även om detta är ett utmärkt alternativ för grova skägg, finns det risk att lämna krämen på huden under en längre tid. Hårborttagningsprodukter krämer som finns kvar för länge börjar äta bort på huden, därefter skada den och orsaka frätskador. Om skägget kan tolerera hårborttagningsprodukter krämer, då detta är ett alternativ för dem som kan drabbas av inåtväxande hårstrån eller som föredrar en mer långvarig alternativet.

Om personen inte upplever kraftig skäggväxt med enstaka kluster av whiskers, då gäng är ett alternativ. Denna metod består av gnugga sträng längs ansiktet som klamrar sig fast på håret, systematiskt att ta bort den. Om än ett hållbart alternativ för ljus hårväxt, kan smärtan faktorn avskräcka en del användare.

Vaxning och SÖTNING är en mer smärtsam, men en mer långvarig hårborttagning metod. Dessa skägg avlägsnande metoder består av att applicera ett vax på skägget i riktning mot hårväxten och sedan utjämning en trasa på toppen av vaxat området. Håret kommer då att i huvudsak rippat av sina folliklar motsatta riktningen av hårväxt, lämnar en slät yta.

Även gjort på ungefär samma metod, tenderar SÖTNING att vara lite mjukare än vaxning, vilket gör att det är en väg av skägg borttagning för individer som har känslig hud. Till skillnad från vaxning, socker vaxer är fria från hartser. Ingredienserna i socker vaxer är också vattenlösliga, vilket möjliggör enkel sanering.

  • Inåtväxande ansiktshår uppstår när en del av den rakade håret fastnar i hårsäcken.
  • Skägg vax kan användas för att avlägsna ansiktshår.
  • Vissa män föredrar att använda en rakkniv när du rakar ansiktet.
  • Män rakar att avlägsna ansiktshår.