Vad är High Carbon Stainless Steel?

December 9

Hög kol rostfritt stål är en metallegering som innehåller relativt höga mängder kol. Mängden kol kan vara så mycket som 1,2% och så lågt som 0,2%. Orsakerna till detta varierar med tillverkare och typ av klinga de skapar.

Rostfritt stål är en legering som innehåller 10,5% eller mer av krom (Cr) och järn (Fe) som överstiger 50%. Krom är det element som gör rostfritt stål så motståndskraftig mot fläckar. I själva verket borde rostfritt stål kallas smutsavstötande stål, eftersom det kan färga men är mindre benägna att göra det än rent stål. Rostfritt stål är också mycket lätt att sköta och kräver inte regelbundet underhåll för att behålla sin skönhet. Det är mycket mjuk, men den har en bladkant mycket väl.

Kolstål är har en bra kant när vässas ordentligt och regelbundet, och det är ett mycket hårdare material för att använda i knivkonstruktion. Knivar Kolstål korrodera lättare och behöver oljas regelbundet. Följ tillverkarens instruktioner för att vässa och krydda att förlänga livslängden på ett kolstål kniv.

När du kombinerar kolstål och rostfritt stål för att få hög kol rostfritt stål får du det bästa av varje legering. Detta stål är resistent mot rost eller färgning, det är mycket svårt, och har en kant med minimalt underhåll. Det är allmänt betraktas som en högre kvalitet rostfri stållegering.

Som i alla saker, det är högre kvalitet och produkter av sämre kvalitet. Några av de frågor som tillverkarna möter när gör hög kolhalt rostfritt stål är kolhalt, anlöp och kromhalt. Kolinnehållet hårdnar stålet, så om för mycket tillsätts, blir legeringen spröd. Om tillverkare använder för lite kol, det räcker inte att härda stålet. Halten krom kan ha en enorm inverkan på slutprodukten också. Krom attraheras till kol, vilket gör att kol kan stjäla krom från det rostfria stålet. När detta händer, är slutprodukten mindre fläcktålig än det borde vara. Anlöp kan också göra för en mycket skör blad. Hög kol rostfritt stål har generellt ganska låg tolerans för värme, cirka 500 ° F (260 ° C), innan det blir för sprött för kniv användning.

När du köper en kniv, är det bäst att följa regeln, "du får vad du betalar för." Se till att bladet sträcker sig hela vägen genom handtaget. Du vill se nitar håller i handtaget tillsammans. Det bör också må bra i handen. En kvalitetskniv innebär att du inte kommer att såga igenom din mat; istället du kommer att använda mindre ansträngning. En hög kvalitet med hög kolhalt rostfritt stål kniv, eller någon hög kvalitet kniv för den delen, är en säkrare produkt för ditt kök. Ju mindre arbete ni lagt ned hugga din mat, desto mindre sannolikt är det att greppet glider och orsaka en olycka.

  • Hög kol rostfria knivar är resistenta mot rost eller färgning.
  • Hög kol rör av rostfritt stål.